Sidelengs presenterer: Trist Pike / Avind / Tor Trollstøl / De Fremmede //

Iverk Selskap presenterer:
Sidelengs – En gratis konsertkveld viet norsk undergrunnsmusikk.

Sommeren melder sin ankomst og lørdag 8. juni finner historiens første utgave av Sidelengs sted på Amatøren ved Sogn Studentby. Idéen bak konseptet er å vise fram noe av det som skjer i den norske musikkundergrunnen, både det relativt kjente og det noe mer bortgjemte. Sjangermessig er det ingen klare eller faste rammer, men det blir mest innenfor pop/rock/punk-segmentet, med en hovedvekt på norskspråklige artister.

Første utgave av Sidelengs vil by på alt fra indiepop til no-wave, post-punk, viseballader og samtidsstøy, så forhåpentligvis blir det noe for enhver smak.

Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år som har lyst til å komme. Håper å se så mange som mulig denne kvelden, enten dere kommer for å feire semesterslutt, sommerferiestart eller fordi dere har lyst til å høre en eller flere av artistene som spiller.

(English description below)

// Trist Pike //
Trist pike plasserer seg selv i den nokså sjeldne sjangeren ‘hevnrock’. For de som ikke er så godt oppdaterte på hva som ligger i dette begrepet kan bandet også karakteriseres som en blanding av New Order og Black Flag ispedd norsk vinterklima, luksusproblemer og en god dose død og ødeleggelse. Duoen har holdt det ekte i flere år nå og har gitt ut tre EPer, samt spilt på nesten alle tenkelige scener i Oslo, inkludert Øyafestivalen, by:Larm, Ekko og Den Gyldne Sprekk.

Musikkvideo til ‘Turist i eget liv’, fra Live in Leipzig

// Avind //
Avind spiller rett fram, gitarbasert indierock, men prøver å utfordre sansene en gang iblant. Låtene er satt sammen av små historier fra hverdagen, og er et ærleg forsøk på å bare synge litt om vanlige ting som de fleste opplever. Bandet ga ut sitt første album, “Evig blenda”, på Snertingdal Records i mai 2018. Albumet har hittil bare vært tilgjengelig på digitale plattformer, men nå har det også kommet ut på vinyl. Ifølge ryktene kan vi også vente oss en ny EP fra bandet mot slutten av året.

Musikkvideo til ‘Stummande mørke’:

// De Fremmede //
De Fremmede er et tomannsband fra Oslo som består av Sindre (fiolin/tangenter) og Erik (gitar/vokal). Inspirert av sjangre som post-punk, krautrock og undergrunnspop fra 80-tallet lager de enkel, måteholden og repetitiv musikk. Hittil har de gitt ut to singler, men de har også et debutalbum på vei som er rett rundt hjørnet. For konserten vil bandet få bemanningshjelp av sine gode allierte Sara og Sigurd, henholdsvis på trommer og bass.

Musikkvideo til ‘Lei av meg’:

// Tor Trollstøl //
Tor Trollstøl er kanskje bare én mann og en gitar + noen effektpedaler, men ikke la det lure deg. Musikken han lager er et friskt sammensurium av viseballader, støyeksperimenter, punk og internettets egen vaporwave, vekselvis med og uten vokal. Han holder høyt tempo på utgivelsesfronten; på litt over to år har han gitt ut seks plater og to EPer – og da regner vi ikke med utgivelsene til hovedprosjektet hans Kommunalt Svømmeanlegg, hvor han fungerer som låtskriver, gitarist og vokalist.

Singelen ‘Sommern er avlyst’:

Sidelengs (Sideways) is a concert night showcasing norwegian underground music. The evening will contain different musical genres; from post-punk to indiepop, cold-wave, acoustic punk and more. The event is free of charge and takes place at the student pub Amatøren at Sogn Studentby on the 8th of June. Feel free to use this as an opportunity to celebrate the end of semester, the beginning of your summer holiday or you could just come for the music.

Legg til ekstern kalender…