PETER NORDBERG – akustisk solokonsert - Konsertstart K.20.00

Foto: Siv Sivertsen

Peter Nordberg er tilbake på GAMLA Konsert & Scene Fredag 10 Mai med konsertstart KL.20.00.
Da vil han by på låter både fra solo-platene og de 3 gull og platina-solgte platene han gjorde med Vamp-vokalist Vidar Johnsen mellom 2007 og 2009.

Stockholmeren Peter Nordberg var bare 19 år da han signerte sin første platekontrakt, for sikkerhets skyld i Italia, men det er først og fremst i Norge han har gjort suksess. Solodebuten Tiden Visar Vägen kom ut på Stavangerselskapet Skarv i 1999 og har blitt fulgt av ytterligere tre album og to EP under eget navn, samt tre plater sammen med tidligere Vamp- vokalist Vidar Johnsen.

Med årene har hjemlengselen meldt seg for Peter Nordberg, og de siste årene har han turnert på begge sidene av kjølen . Høsten 2012 slapp han albumet Här I Nord, både i Norge og Sverige. Plata, og den påfølgende turnéen, ble varmt mottatt i begge land. Siden da har Nordberg tatt med sin særpregede blanding av perkussiv singer / songwriter-tradisjon og moderne skandinavisk folk til klubb- og festival-spillinger i USA.

De nye albumen Om Man Inte Är Här (2016) og Vi är bara ord (2018) legger en fersk nyanse til Peters musikalske pallett – et mer elektronisk sound, der synther og handclaps for en stor del overtar for akustisk gitar. Den digitale storbyen Stockholm er en allestedsnærværende kulisse, samtidig som varmen fra krogarna der Vreeswijk og Bellman holdt hoff fortsatt er hjertelig til stede.

Spotify
Youtube
Facebook
Instagram
Web

Legg til ekstern kalender…