NABOEN, - hvem tror du at det er? En vandreutstilling

“Ordet nabo betyr en som bor nær, og det er det som skiller Naboen fra hva som helst annet. Naboen har alltid bodd nært, naboen er like gammel som menneskene selv. Naboen er han eller hun eller det som oppholder seg like ved grensen til det som er deg.”

Naboens inngang er i Minneparken i Gamlebyen i Oslo, hvor publikum møter opp til gitt tidspunkt. Her får de utdelt mp3-spillere, og et oversiktskart over utstillingen, før gruppen på maks åtte stykker legger ut på vandring gjennom nabolaget alene. Det vil si, ikke helt alene – på øret har de med seg en guide fra de St. Halvardske samlinger, som leder dem til de forskjellige virkelighetsinstallasjonene utstillingen består av. Publikum oppfordres til å bruke alle sansene mens de vandrer. Spenningen i utstillingen oppstår i møtet mellom det de hører på øret og det som skjer live i bybildet.

Naboen er en krysning mellom radioteater, city guide og sight spesific teater, utviklet av scenekunstnerne Oda Aunan og Line Starheimsæter, gjennom intervjuer med beboere og observasjoner gjort i Gamlebyen i Oslo. Gunnar Innvær har laget lyddesign og David Alexander Sjølie og Lars Andreas Aspesæter er musikere.

Legg til ekstern kalender…