🌊🌊🌊 Fjordlangs Forebuland 🌊🌊🌊

I juni 2016 kartla Oslo Apiary & Aviary hva som i praksis gjensto av allemannsretten langs Oslofjorden. Gjennom en tredagers lang ‘driving’ fra Bjørvika i Oslo, til Høvikodden i Bærum, produserte vi en sti som lot seg sammenlikne med kystlinja og det kommunale rutenettet (kyststien/havenepromenaden). Gåturen avdekket slik overlapp og mislap mellom De Norske Lover (retten til fri ferdsel), offentlighetens planer og private interesser.

Den 60km lange strekningen ble dokumentert med GPS, film og egenprodusert kartbok. Performancen ‘Tracing the Fjord’ (2016) ble presentert og disseminert på Oslo Flaneur Festival, samme år.

Gåturen var kunstnerduoens bidrag til Amy Franceschini’s (Futurefarmers) ‘The Land is Beautiful, The Sky is Beautiful, When Will they Meet?’, en del av Henie Onstadutstillingen ‘Nikolai Astrup – Norske Landskap’ (2016).

Nå, tre år senere vil vi gå deler av dag 2 Fornebulandetappen på nytt, sammen med deg!

Det blir oppmøte på Lysaker stasjon, ved bussholdeplassen på motorveisida, kl 13:00, den 21 juni. Alle interesserte bes ta med seg durabelt fottøy, solkrem og vann. Så ender turen på Bærum Kunsthall rundt 18:00, der det vil bli mulighet for forfriskninger og filmvisning.

Det vil samtidig bli mulig å besøke utstillingene til Aleksi Wildhagen, Joakim Blattmann og Michaël Sewandono, for de som ikke har gjort det ennå.

Lenke, NRK-dekningen av performancen
tv.nrk.no/serie/distriktsny…

Lenke, GPSkartlegging av dag 2, Fornebuland
www.facebook.com/events/158…

Lenke, OAA sin hjemmeside
www.osloapiary.com

Lenke, Bærum Kunsthall sin hjemmeside
www.baerumkunsthall.no/utst…

Tracing the Fjord (2016) ble finansiert med støtte fra Kulturrådet
Photo by courtesy of Stijn Schiffeleers
❂╮

Legg til ekstern kalender…