Verdens sykkeldag + lansering Grønne sykkelruter

Verdens sykkeldag ble innført av FN i fjor. I år slår Syklistenes Landsforening på stortromma og inviterer til markering med ordfører Marianne Borgen og andre hedersgjester på Youngstorget.

Ta med deg sykkelen og få en gratis sjekk, og snakk med interessante sykkel-mennesker på stands rundt om på hele torget. Så lanserer vi ett av Syklistenes Landsforenings største prosjekter i vår over 70 år lange historie: Grønne sykkelruter.

Etter lanseringen inviterer vi deg med på å sykle en eller to av rutene sammen med oss, før de som vil sykler tilbake til sentrum for en interessant debatt.

15:30 – Åpning med ordfører Marianne Borgen

15:30 – 18:00 – Sykkelsjekk og stands

16:20 – Underskogs egne Undertoner slår an tonen for Grønne sykkelruter!

16:45 – Lansering av Grønne sykkelruter

17:00 – Ut på sykkeltur – Grønn sykkelrute fra Grønland til Brynseng

18:00 – 19:00 – Debatt

INFO OM GRØNNE SYKKELRUTER

Vi har kartlagt 22 grønne, rolige og mest mulig bilfrie sykkelruter i landets fire største byer. Syv i Oslo og fem hver i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Disse er ment for alle som kan tenke seg å sykle mer, men som ikke vil eller tør på grunn av risikoen de føler ved å sykle blant biler, eller på grunn av ubehaget ved støy, luftforurensing og stress. De er hovedsakelig lagt slik at de kan brukes både som pendler-ruter, for dem som ikke må haste seg fram fortest mulig, og som rekreasjonelle ruter.

Legg til ekstern kalender…