Folkemusikk på Riksscenen

Tirsdag 4. juni
19.00: Eir Vatn Strøm (folkesong)
Eir Vatn Strøm er oppvokst i Oslo. Hun er en musiker med interesse for ulike sjangere og er nå andreårsstudent i norsk folkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Som folkesanger har ikke Eir satt seg inn i én enkelt tradisjon, men liker å utforske ulikt materiale og uttrykk, i tillegg til å skape musikk og improvisere sjangerfritt. Lydbildet er preget av det elektroniske i samspill med det tradisjonelle, og på eksamenskonserten hennes vil dere høre hva hun har jobbet med det siste året.

19.45: Levina Storåkern (fele, hardingfele)
Våren 2019 blir Levina ferdig med sitt andre år på Norges musikhøgskole. Under sin tid der har hun, under veiledning av sine lærere Andreas Bjørkås, Håkon Høgemo og Bjørn Kåre Odde, prøvd seg på et mange ulike tradisjoner, men også jobbet med teknisk og musikalsk utvikling. Målet er å “någon gång i framtiden spela riktigt djävulskt vackert”, men i kveld vil hun vise hvor hun befinner seg akkurat nå.

20.30: Elin Vilmhelmsson Birkelund (folkesang)
Elin Therese Birkelund er en sanger med stor kjærlighet for den nordiske folkemusikken. Som frilansmusiker har hun rukket å spille nesten hundre konserter med ulike grupper, og hun samarbeidr gjerne på tvers av sjangergrenser. Elin vil utforske møtet mellom stemmens ulike klangfarger og lyd, improvisert musikk og nordisk folkemusikk.

Jam og åpen scene etter siste konsert.

Onsdag 5. juni
17.00: Selma French Bolstad (fele, hardingfele)
Selma French Bolstad er allerede synlig både som utøver og komponist innen flere sjangre med ulike instrumenter. Hun er å se i flere prosjekter som Masåva og den plateaktuelle kvintetten Morgonrode. Høsten 2018 kom hun ut med det kritikerroste albumet Masåva med bandet Masåva på jazzlabelet Øra Fonogram, som låtskriver, tekstforfatter, felespiller og vokalist. Denne gangen får dere høre Selma solo, med fokus på låter og sanger fra Valdres i hennes egen drakt.

18.15: Rasmus Kjorstad (fele, oktavfele)
Rasmus avslutter bachelorstudiet sitt denne våren. Med utgangspunkt i musikken fra Gudbrandsdalen vil han presentere noe av det store mangfoldet som fins der. De siste årene har han arbeidet systematisk med å samle både musikk og historie fra hjemstedet, i tillegg til å være en skapende musiker i grupper som Brørne Kjorstad, Morgonrode, Reolô og Vassvik.

19.30: Helga Myhr (hardingfele)
Helga Myhr har spilt hardingfele og kvedet siden tidlig i barndommen. Hele veien har musikken fra hjemstedet Hallingdal, vært i sentrum. Sammen med lærerne sine Håkon Høgemo, Tanja Orning og Knut Hamre har hun jobbet med kreativiteten som oppstår når man går dypere ned i det musikalske materialet til en tradisjon. På denne konserten vil vi få høre hvordan Helga har utviklet sitt eget folkemusikalske uttrykk gjennom fire år som student ved Norges musikkhøgskole.

21.00: Ingegborg Ulberg Sommer (fele)
Ingeborg Ulberg Sommer har gjennom studiene plukket frem gamle og til dels ukjente spillestiler og teknikker fra Røros-traktene, som hun tar i bruk i sitt eget spill. Ingeborg ønsker å synliggjøre og dokumentere disse særegenhetene for fremtiden – i håp om at de får en større plass i tradisjonsmusikken. På denne konserten gleder hun seg til å vise frem mye av det hun har jobbet med de siste årene. Det blir både kjent, men også noe ukjent materiale.

22.15: Sigrid Stubsveen (fele)
I sitt masterarbeid har Sigrid Stubsveen tatt utgangspunkt i arkivopptak etter spellemennene Johan Elgshøen, Per Solvang og Embret Lund – tre viktige kilder for Engerdals-tradisjonen, hvor prosessen med fortolkning av materialet har vært det sentrale. Hva skjer med musikken i forflytningen fra arkivopptak til konsertmusikk? Hvor lite eller mye kan man endre på, og hvordan kan man presentere denne musikken for å få formidlet tradisjonens særegenhet og samtidig være aktuell?

Jam og åpen sene etter siste konsert.

[Bilde]
Foto: Andrew Sutherland

Legg til ekstern kalender…