Pix Familiehelg

Filmfestivalen Oslo Pix arrangerer familiehelg lørdag 8. juni og søndag 9. juni med førpremiere på “Mysteriet Herr Link” og massevis av gratis aktiviteter ute i vår festivalgate mellom Saga og Klingenberg kino.

PROGRAM I FESTIVALGATA:

-Øisteins Blyant Tegneshow: Hele Norges tegnehelt kommer til Oslo Pix. Han lader opp til “Mysteriet Herr Link” med å tegne artige dyr og fantastimonstere, og signerer autografer etterpå til dem som vil ha. NB: KUN LØRDAG KL. 12!

BEGGE DAGENE:

KL. 13:30: Miljøhelten Tigra kommer på besøk

KL. 14: Blekkulf kommer og viser kortfilm utendørs i festivalgata.

KL. 14:30: Høytlesning med Malin Hellebø, kjent fra Dyrevenn på NRK Super, begge dagene. Hun har skrevet boka «Dyras beste sjekketriks» og kommer til Oslo Pix for å fortelle om alle de rare, ekle, søte og morsomme sjekketriksene dyra kan!

Andre aktiviteter:
- Har du noen gang vurdert å gå på ski på den røde løper? Sprell inviterer til plankeskirenn, tatovering- og neglelakksbod og andre gøyale aktiviteter, både lørdag og søndagen.

- Kreativt papirverksted med Annette Pfeffer: Her kan barna lære gjenvinning av returpapir og få lage bærekraftige hatter og spirende frøkort.

- Analog Spillklubb tilbyr en herlig miks av retro bordspill som krever ferdigheter, taktikk, presisjon, konsentrasjon, flaks og nybegynnerflaks. Game on!

- Lær om humler og humlehotell på dyrkeverkstedet til Byøkologigruppa til NOA – Naturvernforbundet i Oslo og Akershus

- La kan barna snekre sammen sin egen minidyrkekasse og så frø i som du får ta med hjem på dyrkeverkstedet til Hagecrew

- Pop-up postkontor i samarbeid med Posten hvor du kan lage postkort og sende til venner og familie.

Tips:
Ta også med deg barna og opplev Olsenbanden for full musikk på stort lerret lørdag kl. 17. Olsenbanden feirer 50 år og vi inviterer til korps og kake i festivalgata fra kl. 16!
Mer info og billetter HER.


KINOPROGRAM:

MYSTERIET HERR LINK- Førpremiere!

Sir Lionel Frost reiser til Nord-Amerika for å finne menneskenes primitive forfar, den såkalte «Missing Link». Et ellevilt eventyr starter når det viser seg at det ikke er Frost som har funnet «Missing Link»; det er heller den digre, hårete Herr Link som har funnet Sir Frost.

Norsk tale // 85 min
Aldersgrense 6 år, tillatt for alle i følge med voksen.
Filmen har ordinær kinopremiere 14. juni.

Se trailer og kjøp billetter her: bit.ly/30mSt2H

-

100% COCO

13 år gamle Coco er besatt av mote, og skiller seg tydelig ut blant sine jevnaldrende når hun begynner på ungdomsskolen. Men det viser seg at ikke alle setter pris på Cocos unike stil. 100% Coco er en fargerik og hjertevarm film om å være 100% seg selv.

Nederlandsk tale, norsk tekst // 88 min
Passer fra 8-10 år og oppover.

Se trailer og kjøp billetter her: bit.ly/2w397qd

-

KRIG

11 år gamle Malte kommer som innflytter til et ikke navngitt sted i Skåne. Her blir han møtt av en slags krigssone, hvor to konkurrerende barnegjenger kjemper om den lokale skatehallen. Malte har matematikeren John Nash som sitt store idol, og blir fort en slags strategisk leder for den ene gruppen. Selv om filmen kun har barn i hovedrollene hviler det et mørkt preg over hendelsene. Både visuelt og tematisk kan det hele minne om en perfekt miks av La den rette komme inn og Moonrise Kingdom.

Svensk tale, norsk tekst // 80 min
Aldersgrense 12 år. Tillatt for 9-åringer i følge med voksen.

Se trailer og kjøp billetter her: bit.ly/2QbXFSs

Følg vårt Facebook-event HER og sjekk ut våre nettsider www.oslopix.no for oppdatert informasjon.

Legg til ekstern kalender…