Kloden i sentrum: Bare en våt munn - Lindeberg/Nilsen

[Bilde]

De har vært på livmorfestival, dykket ned i litteraturen, ransaket sitt eget kjønnsspill og søkt etter sin indre – og ytre – gudinne i forarbeidet til denne forestillingen. Men først og fremst har de lyttet til kvinner.
_
Dersom kvinner har mislyktes i å skape ‘allmenngyldig’ kunst fordi vi er fanget i det personlige, hvorfor ikke da gjøre det ‘personlige’ allmenngyldig og gjøre det til gjenstand for vår kunst?_ – Chris Kraus

Bare en våt munn er en dokumentarisk teaterforestilling der det nystartede kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens ideer om kvinnelighet. Materialet er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner med ulike aldre og bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og kjærlighet?

_««I Bare en våt munn kjente jeg et oppriktig fellesskap med disse unge kvinnene, alle kvinner, gjennom alle tider. Endelig kunne jeg uanstrengt synke inn i søsterskap, skam, stolthet, moderskap og nærhet, sammen med alle kvinner som befant seg i salen der og da».»

«I vår kvasifrigjorte tid er dette arbeidet, i mine øyne, et kunstnerisk svar på en kollektiv og individuell situasjon som roper etter denne typen åpne, ujålete måter å behandle denne knudrete, tabubelagte tematikken på.»_

– Chris Erichsen, Scenekunst.no

Legg til ekstern kalender…