Norske Grafikeres medlemsutstilling

[Bilde]

Vi har gleden av å ønske velkommen til åpningen av Norske Grafikeres medlemsutstilling – en feiring av våre medlemmer og grafikkens uttrykksmangfold. Siden stiftelsesmøtet 15. november 1919 har Norske Grafikere forvaltet og formidlet kunnskap om kvalitet, tradisjon og håndverk innenfor grafikkfaget. Årets medlemsutstilling er en del av foreningens 100-årsmarkering som består av et pågående program som favner hele jubileumsåret, og er en mulighet til å vise den kunstneriske bredden som finnes blant foreningens medlemmer.

Opprinnelig ble de tradisjonelle grafiske teknikkene utviklet for å mangfoldiggjøre og spre informasjon, men med utviklingen av fotografiet vokste grafikkens rolle som selvstendig kunstuttrykk. Mot slutten av 1800-tallet så mange norske kunstnere det rike uttrykkspotensialet som ligger i grafikken, og et gryende fagmiljø, som søkte å dyrke og utvikle teknikkenes særegne kvaliteter, fikk fotfeste.

Det er i dette historiske landskapet Norske Grafikere har sitt utspring, og fremdeles, hundre år etter, står foreningens grunnleggende målsetninger om å styrke og formidle originalgrafikkens interesser og særpreg ved like. I tråd med dette blir årets medlemsutstilling – hvor over 160 kunstnere er representert – en fremvisning av den norske grafikkens spennvidde, utvikling og arv slik den speiles i nålevende grafikeres kunstnerskap. Således er dette en gyllen anledning for alle interesserte til å få et innblikk i grafikkens verden.

Legg til ekstern kalender…