plankton_01: Krüger, Erik Mowinckel (LIVE), DJ Flanør

Krüger
Erik Mowinckel (LIVE)
DJ Flanør
Kai

Visuals by Ruth Emilie
www.ruthemilie.no

Velkommen til den første Plankton-festen på Hausmania! Denne sommerkvelden er vi så heldige å ha med oss noe av det beste i byen hva gjelder DJs, livesett og visuals.

Krüger er DJ, musiker og vinylfantast, og har spillejobber på de fleste steder i byen under beltet. Vi kan nevne blant annet Hærverk, Blå, Villa, Jæger, Mir, Revolver og Musikkfest Oslo. Platesamlinga favner bredt og er preget av en forkjærlighet for musikk av det dypere slaget, enten det er house, techno, electro, ambient, IDM, drum’n’bass eller jazz. Han utgjør halvparten av DJ-duoen K³ og har gitt ut ambient-miksteip på HMD Records. For tiden finpusser han også noen egenproduserte techno-låter, og du kan forvente premiere på noen av dem denne kvelden. Krügers DJ-stil er dyp, trippete og vibbete og inneholder alltid noen uventede vendinger.

Erik Mowinckel begynte å lage elektronisk musikk i en studenthybel på St. Hanshaugen i 2007. Under artistnavnet Mowinckel slapp han nettopp EP’n Veddoha på Sellout Records, inspirert av artister som Boards of Canada, Khotin og Chihei Hatakeyama. Erik tar med seg sin trofaste Octatrack og leverer et flunkende nytt livesett til oss denne kvelden. Han har tidligere spilt live på steder som The Villa, Kafé Hærverk og Mir.

DJ Flanør sin reise inn i klubbmusikken begynte i svette London-buler som Corsica Studios, fabric og Plastic People (rip) som fotostudent tidlig på 2010-tallet. Det var den misforståtte sjangeren dubstep som innledningsvis fanget nordmøringens oppmerksomhet, men da han rota seg inn på fabric en sen lørdag skjedde det uunngåelige og han hadde en spirituell opplevelse på house og techno. Noen år senere, vel tilbake i hjemlandet og med ei stadig voksende platesamling, spiller han på lokale favoritter som The Villa, Mir og Revolver med jevne mellomrom. Musikken er av det dype, introspektive og minimalistiske slaget.

Legg til ekstern kalender…