Sommernatt ved stranden – en filmkabaret av Kirsten Astrup & Maria Bordorff

Filmen vises fra 29.8. til 26.9.
Det sosiale og kulturelle livet i 1930-tallets Oslo er utgangspunktet for en ny filmkabaret laget av den danske kunstnerduoen.

I deres nye filmverk tar Kirsten Astrup & Maria Bordorff utgangspunkt i Kongshavn Bad og Sommerteater, som var et viktig sosialt og kulturelt møtested i 1920- og 1930-tallets Oslo. Her kom folk fra begge sider av Akerselva for å bade og se revyforestillinger inntil stedet ble rammet av brann i 1946. I dag ledes tungtrafikk ut gjennom området, som er omgjort til containerhavn.

Den danske kunstnerduoen har tatt utgangspunkt i en fantasi om den gamle friluftscenen og skapt den om til en teatralsk filmkabaret. Her møtes det folkelige og det marginaliserte – dragartister, profesjonelle skuespillere og amatørartister opptrer side om side i en scenografi inspirert av blant annet Nasjonalteatrets fotoarkiver og Rainer Werner Fassbinders erotiske film Querelle fra 1982. Også Per Krohgs veggmalerier til Oslo Sjømannsskole fra 1924 har vært en inspirasjon til filmens flamboyante karakterunivers.

Legg til ekstern kalender…