ØYA-KLUBBDAGEN på GAMLA m/ LABEL + BEACH OF DIAMONDS + THE CRATES + INGO + FABIAN NOIR

[Bilde]

PROGRAM ØYA-KLUBBDAGEN TIRS 6 AUG:

KL.19.00: LABEL
KL.20.00: BEACH OF DIAMONDS
KL.21.00: THE CRATES
KL.22.00: INGO
KL.23.00: FABIAN NOIR

SPOTIFY-PLAYLIST

[Bilde]

KL.19.00: LABEL

Label spiller musikk som spenner fra solvarm soft-rock og vestkyst-pop, til dronete Sonic Youth-utblåsninger. Siden debut-singelen «Oslo So Slow» entret eteren i 2015 og de ga ut studioalbumet med samme navn i 2016, har Label vært fast årlig leverandør av florlette sommersingler til norsk radio, i takt med varmere vær og kirsebærtreenes blomstring. I 2016 kom «Jenny James», 2017 «Baby Don’t Lose Your Temper» og i 2018 med albumet “All City” kom singlene «Breakfast in Pasedena/Weary» og ikke minst «Summer Went Wrong» som var A-listet hos NRK P13 i flere måneder.

Label har fått svært mange gode omtaler både av sine album og singler av et samlet pressekorps. Som stødig bidragsyter til sommerens soundtrack, har ikke Label latt 2019 bli noe unntak.

Inspirert av 60-tallets utgivelsestempo har de i sommer under prosjektet “Oslo Summer” sluppet hele 3 singler. Første låt ut var «Get it Right» som kom 24. mai i år. Den ble tatt med på Popklikk.no`s liste «Definitivt blant de 100 feteste låtene så langt i år». Likende behandling fikk juni-utgivelsen av «Help Me Athena» som har vært spillt hver dag på P 13 i sommer, samt tatt med på den ivrige musikkjournalisten Erik Valebrokks blogg «Ny Musikk» og ikke minst A-Listet på Radio Signal. Siste singel «Johanna» fikk denne helgen før Klubb-Øya, radiopremiere på NRK P 1.

«Get IT Right» var første smakebit på det gjenopptatte samarbeidet med den legendariske plateprodusenten og musikeren Anders Møller (Euroboys, Ulver m fl), som har spillt inn alle låtene. Forøvrig er de mikset av Trond Mjøen (Euroboys, Haraball) og mastret av Golden Mastering (Jonathan Wilson, Ty Segall, Devendra Banhart, Fleet Foxes og Beck) i Ventura California, for å sikre den varme lyden av sommer. Møller har vært returnerende gjestemusiker når Label spiller live, men og som perkusjonist på innspillingen. Fra første congas-anslag til kassegitarene puster ut etter en hard dags sommernatt, er det tydelig at soundet har vært i høysetet under innspillingen av denne sommerens 3 singler.

Label på WebFacebookInstagramSpotifyYoutube
/UCrTEXfBvHDmBNk7wo3NJGpQ

KL.20.00: BEACH OF DIAMONDS

[Bilde]

Foto: Stephen Butkus

Beach of Diamonds fra henholdsvis Tønsberg og Skiptvet, er en ambisiøs, spilleglad duo, med totebagene fulle av spilleliste-anthems og evig ung energi. De byr på frisk, fengende, oppløftende pop-pop-pop-rock. Duoen Michael Markussen og Sondre Langli Paulsen har det siste tiåret vært å se på ulike konsertscener i en rekke konstellasjoner. Ved en tilfeldighet hørte de hverandre gjennom veggen i fra hvert sitt øvingsrom og de bestemte seg for å forene krefter. Siden de begge deler en fascinasjon for amerikanske storheter som Weezer og Blink-182, fant de raskt tonen og har siden laget musikk sammen.

Med fjorårets utgivelser «Someone´s Gonna Let You Down» og «Honest» ble bandet listet på NRK P3 og godt omtalt av bloggere i inn og utland. Med årets første singel “Up All Night” fra deres kommende EP, beholder bandet sin personlighet fra tidligere utgivelser, men nikker også til sine pop-punk influenser fra tenårene og blander det sammen til et herlig nostalgisk og oppløftende lydbilde.

«Nostalgic hints of the glory days of pop punk shine through on ‘Up All Night’. The single is a pure sing a long, bursting with the energy you would expect from the genre it sits within, and wholly reminiscent of bands like All Time Low. Pulsating drums really set the tone for the track that grows into something of anthemic quality and sets an incredibly high-standard for a band that have quickly honed in on their sound»
– YACK MAGAZINE

«Beach of Diamonds have an electrifying sound. There’s a pop punk energy at times that connects with my roots. I especially appreciate the way the chord progressions feel familiar but not over used. The intensity of this track is really fun while also having some exciting “sing along” hooks. I bet this would be a great band to hear live. Heads up to our UK readers!»
– EAR TO THE GROUND

Beach Of Gold på FacebookInstagramSpotifySoundcloudYoutube

KL.21.00: THE CRATES

[Bilde]

Rockebandet The Crates ga ut debutskiva ‘White Trash Morning’ i desember 2018 til meget gode tilbakemeldinger fra de største musikkbloggene og ble A-lista på Radio Nova og kom på årets beste listene til både Deichman, Musikkbloggen og Wilhelmsens.

«Norske The Crates er stappet til randen med musikere fra varierte bakgrunner og lang fartstid, og på debutskiva «White trash morning» får vi et helstøpt produkt fra start til slutt. Det er en leken skive som klarer å blande inn nokså mange ulike uttrykk på kort tid, samtidig som det går en tydelig rød tråd gjennom det hele. «In The Middle» er en herlig låt som definitivt kommer til å feste seg på hjernen.»
– RADIO NOVA

«Jeg har så mange favoritter på denne platen. Singelen «B-Sides» er i en særklasse når det kommer til fremtvinge ellevill hopping. Den intense «Don’t Want It» er en slags moshpit av The Doors, Buffalo Springfield og Buddy Guy. Og den livsforlengende «Justah» må da seriøst være noe av det beste som noen sinne er utgitt på en norsk langspiller.»
– MUSIKKBLOGGEN.NO

Dette albumet er bare helt sjukt. En debut uten sidestykke i en genre de egentlig aldri befinner seg i. Dette er rett og slett bare rock av ypperste merke. Ikke siden jeg hadde kjemisk hjelp (ja jeg vet – håpløst), for mange herrens år siden, har jeg hinket sånn rundt på parketten i ren ekstase. Fytti katta for et vanvittig tøft orkester. Det er så utrolig bra levert at man nesten skulle tro de var født samtidig, disse gutta – med sine respektive instrumenter nystemte og klare til å servere bakoversveis og dæven han røkksaillti baillan.
THE WILHEMSENS

Som med bandene utgitt av Chiswick Records og Stiff Records og utøvere som Graham Parker (han ga vel ut en plate på Stiff), Eddie and the Hot Rods, Ducks Deluxe, The Jam osv. oser The Crates av attitude. The Crates ligner ikke nødvendigvis musikalsk på utøverne nevnt her, men inneharpå det beste det samme drivet og den sammen varmen i uttrykket, samt meloditeften, og en vokalist som vrenger ut sjela si. Hør f.eks. på «B-Sides» og «In The Middle».
-DEICHMANN BLOGG

The Crates på FacebookInstagramSpotify Youtube

[Bilde]

KL.22.00: INGO

INGO er en riff-basert indie-rock artist og låtskriver fra Norge og Island. Med sitt firemannsband krysser de rebel-rock og new-grunge og har som visjon å hevde seg blant de beste live-opptredenene i bransjen. Stilen er fryktløs og energisk, samt reflektert og vakker. Med tidløse tekster og fengende melodier, gir INGO et nytt preg på hit-rock sjangeren, underbygget av en rå, gripende vokal.

Debut singelen “Sir Yes Sir” ble gitt ut 15. mars 2019, og fikk oppmerksomhet på britisk radio og magasiner upromotert.

“Clockwork Toy” ble sluppet 3.mai og har fått spilletid på britiske og amerikanske radiokanaler.

INGO har fylt Gamla i Oslo og harflere konserter i Norge og Island denne sommeren. Blant annet Parktheateret, John Dee, Gamla og Energimølla for å nevne noen. Musikken er inspirert av legendariske band og artister som Queen, Radiohead, David Bowie, Nirvana og Led Zeppelin.

«Låta er, til sin fordel, svært catchy og har en slags P3-aktig kommersiell pop-garagerock kvalitet.”
RÅKKFÅLK, 17.03.2019 om Sir Yes Sir

“INGO may be the answer, an end to the search for a truly authentic and heavy-hitting rock band. INGO is quickly redefining the Norwegian indie music scene with their raw and evocative sound.
Lat Kuykendall, Can’t Not magazine, 21.05.2019

INGO på FacebookInstagramSpotify Youtube

KL.23.00: FABIAN NOIR

[Bilde]

Foto: Ingvild Svelland

Etter å ha spilt på blant annet Under The Bridge, en fullsatt releasekonsert på Gamla, et burlesque-show i Kulturkirken Jakob og på Vervenfestivalen 2019 er Fabian Noir klare for klubbdagen på Øya. Det Oslo-baserte bandet med Hortensgutten Fabian Kjeldsberg i spissen har hatt en stødig publikumsvekst siden deres oppstart i 2016 og alt kan tyde på at publikummet liker ellevemannsbandets massive lydmurer som går parallelt med uanstrengt, sensitiv skjørhet og deres eksperimentelle, så vel som forførende sensuelle fremførelser.

I februar 2019 slapp Fabian Noir sitt debutalbum “Men Without Women”, et konseptalbum som sprang ut av synergisk låtskriving med Daniel Fosnes Hansen og deres felles forkjærlighet for mektig litteratur og novelleformatet. Albumet består av ni unike korthistorier som til sammen maler et bilde av den følelsesmessige krevende helbredelsesprosessen etter sønderknust kjærlighet.

Siden da har bandet fokusert på å skape ny musikk hvor de vektlegger ærlighet og råskap i tekstene og har i det siste latt seg inspirere av band som Madrugada og Oasis. Denne avlsutningen av klubbdagen på Gamla har du ikke lyst til å gå glipp av da du vil få servert ny musikk av en brennheit Oslo-gruppe som alltid leverer konserter på aller høyeste nivå.

Fabian Noir på FacebookInstagramSpotifyAudio

VIDEO: Men Without Women

Legg til ekstern kalender…