Veldig stille jul

Stipendiat og pianist Sanae Yoshidas prosjekt handler om det mikrotonale klaveret. På denne konserten spiller hun nok en gang med Ensemble Temporum.

Denne desemberkvelden får man anledning til å høre Martin Rane Baucks svært lavmælte behandling av mikrotonalt klaver i klaverkvartetten Escherian Night. Urframføringen er en del av pianist Sanae Yoshidas stipendiatprosjekt Det mikrotonale klaver, som i korte trekk dreier seg om ulike måter å skape mikrotonalitet på gjennom et akustisk klaver.

En annen som svært ofte uttrykker seg på lavmælt vis, er Jonas Skaarud, som har skrevet en rykende fersk kvintett for Ensemble Temporum (uten klaver). Dette samtidsensemblet tar ofte moderne klassikere med i programmet ved siden av helt nye verker, og i dette tilfelle ønsker de god jul med Wallins sekstett Age of Wire and Strings (fra 2005) og av alle ting, Spøkelsestrioen av Beethoven.

Program
Martin Rane Bauck (1988–): Escherian Night (urframføring) for klaverkvartett
Jonas Skaarud (1990–): Com tudo quanto vi, se passa, passo. Nem distingue a memória. Do que vi do que fui. (urfremføring) for kvintett
Rolf Wallin (1957–): The Age of Wire and String, for sekstett
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Klavertrio, op. 70, nr. 1 (Geister-trio/Spøkelsestrioen)

Medvirkende
Kai Grinde Myrann (dirigent),
Sanae Yoshida (klaver)
Aliisa Neige Barrière (fiolin),
Bénédicte Royer (bratsj)
Inga Byrkjeland (cello)
Helen Benson (fløyte)
Lauri Sallinen (klarinett)

Foto: Tomoko Fukushi, Shuko Katami, Asako Sekiyama

Legg til ekstern kalender…