Jeffrey Rosen: "We the People" - The US Constitution Today

Eidsvoll 1814 ønsker velkommen til et spennende foredrag med Jeffrey Rosen, leder for the National Constitution Center i Philadelphia, som kan sies å være vårt søstermuseum i USA.

Kom til Juridisk bibliotek i Oslo sentrum og hør om betydningen USAs grunnlov har i dagens USA. Foredragsholderen er en av USAs ledende politiske kommentatorer og skribent for publikasjoner som the Atlantic, New York Times og The New Yorker. Siden han tok over grunnlovssenteret i 2013 har Jeffrey Rosen satset for å skape en institusjon som skal inspirere til medborgerskap og deltagelse: en «America’s Town Hall», som offentlig møteplass mellom folk, folkevalgte og politiske kommentatorer.

Forelesningen er gratis og åpen for alle. Arrangør er Eidsvoll 1814 og prosjektet «Founding Fathers Across the Atlantic» i samarbeid med Juridisk fakultet. Se www.eidsvoll1814.no for mer informasjon.

PS. Rosen holder også foredrag på Eidsvoll 1814 19. august klokken 17.00. Han vil her snakke om arbeidet ved The National Constitution Center. Også dette foredraget er åpent for alle. Museet ligger 40 min. reisetid fra Oslo S.

Legg til ekstern kalender…