Polski głos / Polske stemmer

Gratis adgang for alle på museet denne dagen!

1. september kl. 12.00-16.00 ved Eidsvoll 1814
(Parken, Wergelands Hus og Eidsvollsbygningen)

Eidsvoll 1814 har samarbeidet med ei gruppe polakker bosatt i grunnlovsbygda Eidsvoll om å invitere til et polsk-norsk familiearrangement ved Eidsvollsbygningen den første søndagen i september, med et mangfoldig program ute og inne. Det vil bli konsert på Odden ved Andelva, og som hovedartist får vi et flott band fra Krakow som spiller fengende jazz/pop: Vokalist, gitarist og komponist Karolina Rutowska har med to dyktige musikere: pianisten Adam Jarzmik og den kubanske perkusjonisten Osmar Pegudo. Bandet går på scenen ca. klokka 14.00.

I Eidsvollsbygningen blir det spesialomvisninger på polsk kl 13.00 og 15.15 –  og barneomvisninger og vanlige omvisninger på norsk gjennom dagen. I Wergelands Hus kan store og små være med og lage et svært bilde om våre to land gjennom dagen, og lekeområdet ute blir forsterket med hoppeslott og mye annen moro. Ute og inne blir det servert polsk mat. Kunstneren og galleristen Edith Stylo vil åpne sin utstilling «Polske heltinner» i anledning hundreårsjubileet for kvinners stemmerett i Polen.

Og kanskje kommer storken, Polens “nasjonalfugl” …

Det er snart kommunevalg i Norge, og vi synes det er viktig at også polakker bosatt i Norge med stemmerett benytter seg av muligheten til å ha innflytelse på lokalstyret her de bor. Derfor blir det også en paviljong med valginformasjon under arrangementet.

Stortingspresident Tone Trøen vil åpne arrangementet klokka 12.00 sammen med blant andre barn fra den polske lørdagsskolen på Lusetjern skole. Hele arrangementet varer i fire timer, og det er bare å komme og gå og få med seg det en har lyst på!

Zapraszamy na Polski Dzień w Muzeum Eidsvoll 1814!

W programie tej rodzinnej imprezy: koncerty, wystawa, zwiedzanie muzeum, polskie potrawy oraz ciekawe zajęcia dla dzieci.
Wystąpią: Karolina Rutowska Trio z Krakowa
1 września w godzinach 12.00 – 16.00
Wstęp wolny dla wszystkich
Adres: Eidsvoll 1814, Carsten Ankers veg 19, Eidsvoll Verk

Legg til ekstern kalender…