Releasekonsert – Audun Aschim Steffensen: MYTHOS

«..to initiate into the mysteries”

Audun Aschim Steffensens debutalbum Mythos skildrer en mystisk vandring gjennom et spennende musikalsk spekter.

På denne konserten møter vi gitaristen og hans finurlige besetning bestående av Hanna Rabe på harpe og Axel Skalstad på trommer. Sammen vandrer de inn i et tankeunivers inspirert av mystiske fornemmelser som gjemmer seg i det rene og klare.

Hver låt forestiller en egen myte med hver sin mytologiske karakter kjent fra gresk og romersk mytologi. Gjennom albumet forsøker trioen å tilnærme seg disse mytene og sammen stifter vi bekjentskap med kjente vesener som Harpyia, Orpheus, Bacchus, Apollo, Orfeus og Evrydike.

I tillegg til harpens og gitarens lyriske klang, fyller perkusjonen dybden i lydbildet. Samme skaper de rike teksturer rundt klare melodier. Her presenteres et flerdimensjonalt lydbilde pakket inn i enkle rammer som en trygg veiviser inn til det
ukjente.

«Mythos» representerer et godt stykke nordisk jazz, med klanger fra moderne fransk og tysk harpemusikk, tematiske idéer fra avantgarde-teater og stemninger i retning av filmmusikk. Trioen beveger seg inn i et landskap som lengter etter å bli utforsket. Alt blir formidlet med et sterkt dramaturgisk lydbilde, i et akustisk, kammermusikalsk uttrykk.

Audun Aschim Steffensen – gitar
Hanna Rabe – harpe
Axel Skalstad – trommer/perkusjon
Svitlana Kashichy – visuals Konserten markerer utgivelsen av albumet Mythos, som kommer for salg fysisk og digitalt senere samme måned.

Les mer om musikken på plateselskapet Smeiks nettside: https://www.smeik.no

Billetter 250,-/150,- (ordinær/student)

Legg til ekstern kalender…