Togdagen

Ta plass, dørene lukkes! Lørdag 14. september er temaet tog på Stasjonsgaarden i Sande. Det blir vandring i nedlagt jernbanetrasé, konsert med togrockbandet «Signälfeil», historiske jernbaneforedrag, togpoesi og filmvisning. På Stasjonsgaarden blir det pizzadeal: Spis så mye pizza du vil for 100,–.

Arrangementet starter med en historisk vandring på kyststien som er lagt over den nedlagte jernbanestrekningen mellom Holmestrand og Sande. Erlend Garåsen, trommeslager i Signälfeil og mannen bak skinnelangs.no, er turguide og vil fortelle litt historie underveis. Underveis stopper vi på fem nedlagte holdeplasser. Turen er 13 kilometer lang og tar tre timer. Vi tar en kort pause før vi rusler inn i Smørsteintunnelen.

I andre etasje på Stasjonsgaarden blir det foredrag og filmvisning. Først ut er lokalhistoriker Lars Aaserud, som vil fortelle historier fra Jarlsbergbanens åpning og om transporten av jøder, russiske krigsfanger og tyske soldater under andre verdenskrig. Så viser vi dokumentarfilmen «Tønsberg-Eidsfossbanen» av Christian Erik Nordby. Den tar for seg den smalsporede jernbanestrekningen, som var i drift mellom 1901 og 1938. Det blir en kort introduksjon ved Erlend Garåsen.

Foredrag og filmvisning koster 50 kroner per person.

I første etasje blir det jernbanerock og togpoesi. Signälfeil med Vy-konduktør Mariann Tvedt Eråk i front spiller musikk som har med tog å gjøre. Og kun det. Bandet får denne kvelden selskapet på scenen av togpoet Jan Sørensen fra Spikkestad.

PROGRAM
14.30: Oppmøte ved Holmestrand stasjon og felles vandring til Stasjonsgaarden i Sande.

På Stasjonsgaarden i Sande:
19.00: Foredrag av Lars Aaserud om Jarlsbergbanens historie
20.00: Visning av filmen «Tønsberg-Eidsfossbanen»
21.00: Signälfeil spiller første sett
21.40: Jan Sørensen fremfører togpoesi
22.00: Signälfeil spiller andre sett

Foredraget og filmvisningen i andre etasje koster 50 kroner per person. Resten av programmet (inkludert konsert) er gratis og støttet av Sande kommune.

Legg til ekstern kalender…