Gro Anita Steinheim Tveit & Liv Katrine Steinheim / 12. til 25. oktober 2019

Steinheim & Steinheim – et kunstnerisk samarbeid mellom to søstre.

Gro Anita Steinheim Tveit, f.1969, bor i Sørum

Min utstilling er delt i to:
Den ene delen viser min opplevelse av å få en potensielt dødelig diagnose – brystkreft.
Jula 2017 ble livet snudd på hodet, og alt var ute av kontroll. Dette prosjektet startet som en terapi for meg selv, jeg tegnet og malte for å håndtere alt som var nytt og skremmende. Etterhvert vokste det til denne utstillingen, og mitt håp er at noen kan kjenne seg igjen og føle seg litt mindre ensomme. At pårørende og andre kan få et glimt av hvordan denne sykdommen kan oppleves. Med humor og alvor, i tegninger, malerier og korte tekster, deler jeg hvordan jeg har opplevd mitt møte med helsevesenet, andre menneskers reaksjoner, og min egen berg-og-dalbane av tanker og følelser. Maleriene er figurative, malt med olje på lerret. Tegningene er tusj på papir. Tekstene er litt forskjellig,

Den andre delen av utstillingen er kuene mine, malt med olje på lerret. De er vakre og fascinerende: store, myke, snille og varme- men også stae, raske, 500 kg tunge, og kan bli farlige hvis de blir sinte.

Liv Katrine Steinheim, født 1972, bor i Oslo

Maleriene mine består i hovedsak av portretter av personer som tør å være annerledes, og som ikke skammer seg over hvem, eller hva de er. Min del av utstillingen er en liten bit av mitt tilfluktssted, og jeg inviterer med glede publikum inn til undring, synsing, muligens et hevet øyebryn, nysgjerrighet og gjenkjennelse.

Bildene er malt med olje på lerret.

Velkommen til vernissage lørdag 12. oktober kl. 15.00 til 17.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 25. oktober.

Legg til ekstern kalender…