Gratis orgelkonsert

Kjære konsertvenn!

Sommeren er på hell for i år og september, den første høstmåneden, er en realitet. Og konsertsesongen for orgelkonsertene hver tirsdag i Sagene kirke er i gang igjen.

Tirsdag 10. september er det duket for sesongens første konsert. På programmet står musikk av fire norske komponister som har knytning til olsok, en av kirkens høytider som dessverre blir «glemt» i sommerfri- gleden. Olsok er høytiden til minne om Olav den hellige som falt i slaget ved Stiklestad, 29.juli 1030. Denne tirsdagen spiller jeg olsokinspirert musikk av Johann Kvandal, Kjell Mørk Karlsen og en «Hellig Olav fantasi» av Vadsøorganisten Gottfred Pedersen som døde brått, 30 år gammel, julaften 1941. Som finale får du høre tidligere nidarosdomkantor Ludvig Nielsens frodige fantasi «Nidarosdomens klokker».

[Bilde]

Her ser du Olavsikonet malt av vestfoldkunstneren Vappu Sointu Larsen, som har hatt flere utstillinger i Sagene kirke. Er du usikker på eller ikke helt husker hvorfor vi feirer olsok vil musikkstykkene bindes sammen med faktaopplysninger og tekster om Olav Haraldsson.

17. september blir det sommerminner. Tenk dere at vi går om bord i en buss på nordkapp en nattetime der midnattsolen lyser opp og en samejoik synger oss farvel før vi legger ut på den lange reisen til Kristiansand og tilbake til Oslo. Det blir mange stopp underveis hvor musikk fra by og bygd skal overraske deg. Diakon Anne Marie skal være vår stødige reiseleder og foruten all den skjønne musikken skal du også få oppleve landet vårt på visuelt vis – på kryss og tvers. Turen er gratis og varer i 45 minutter. Bli med på en audiovisuell orgelkonsert!

24. september blir det Bachkonsert. Turen har kommet til den tredje triosonaten i kombinasjon med det mektige preludium og fuge i h-moll. Og noen orgelkoraler.

Alle konsertene avsluttes med en kort tidebønn med lystenning ledet av presten eller diakonen.

Og en kopp nykokt kaffe og hjemmebakt kake på veien ut i hverdagen igjen.

Vil noen du kjenner stå på eller gå av epostlisten så send meg et varsel.

Hver tirsdag kl. 13 i Sagene kirke. Det er gratis. Vel møtt.

Alt godt, Stein

Legg til ekstern kalender…