Boklansering: Internett Internett Internett

Boken Internett Internett Internett ble til i et forsøk på å avmystifisere hvordan Internett fungerer – hva skjer etter du trykker enter – hvordan kommer beskjeder frem?
Boken tar for seg både det tekniske og det administrative og er en innføring på grunnleggende nivå over et stort felt – hvordan fungerer Internett?

Olav Høgetveit kommer, kommer du?

Forhåndssalg av boken
www.mudskipper.no?product=i…
(Bruk koden “HeiaInternett” så får du rabatt)

Har du lurt på hvordan Internett fungerer?
Dette er ikke en bok som vil gi deg en fullstendig teknologisk opplæring. Dette er heller ikke en bok som gir deg nettvett.
Dette er en bok som presenterer en lettfattelig og grunnleggende innføring i et komplisert tema: Hvordan fungerer Internett? Målgruppen er folk som er interesserte i Internett, men som ikke kan så mye om teknologi fra før.
Boken tar for seg deler av Internett i korte, små kapitler som man kan lese når man har noen minutter til overs. Temaene spenner seg over store felt: Hvem bestemmer over Internett? Hvordan fungerer teknologien? Hva slags maskiner er involvert? Og hvordan ser disse områdene ut i Norge? Med ordbok bakerst i boka er alt lagt til rette for å sette seg ned å forstå verdens mest allsidige og kraftige verktøy; Internett.

Begreper, organisasjoner og akronymer som TCP/IP, IP-adresser, proxy, ICANN, regionale Internettregistre, blokkjedeteknologi og datasenter blir forklart.

Nettvett, hvorfor e-posten ikke sender e-poster, hvorfor det trådløse nettet ikke virker på badet og hva som er løsningen på utfordringer med ulovlig salg av narko over Internett blir ikke adressert. Dette er ikke en sånn bok.

Forfatteren Maja Enes (f. 1982) har en mastergrad fra psykologisk institutt ved NTNU. Da hun ville lære seg om hvordan Internett fungerte, fant hun ikke noen forståelig og rask innføring noen sted. Istedenfor florerte det av kompliserte og dyptgående informasjon som gikk lengre enn det en nysgjerrig samfunnsviter hadde tenkt til å gå. Den frustrasjonen som ble skapt av å forsøke å forstå Internett ble inspirasjon til å skrive denne boka. Dette er boka Maja skulle ønske hun hadde hatt tilgjengelig.
Internett Internett Internett er Maja Enes´ debutbok.

Mulighet for å kjøpe boken med kontanter og muligens andre måter også. Sannsynligvis ikke kortbetaling.

Legg til ekstern kalender…