HØYTLESNING: BRANNER

[Bilde]

*

Høytlesning: BRANNER
Tid: Lørdag, 5. oktober 2019 kl.13.00
Sted: Heimdal Kunstforening

*

Lørdag 5.oktober kl.13 ønsker vi hjertelig velkommen til høytlesning av Mari Oseland på Heimdal Kunstforening. Mari skal lese ett kapittel, Branner, fra boken Den ubeboelige planeten. En fortelling om fremtiden på jorden av David Wallace-Wells.

*

Gress- og skogbranner er ingen amerikansk plage; det er en global pandemi. På det iskalde Grønland så brannene i 2017 ut til å brenne ned ti ganger større områder enn i 2014, og i Sverige gikk skoger nord for polarsirkelen opp i flammer i 2018. Branner så langt nord kan virke uskyldige, relativt sett, siden det ikke bor så mange mennesker der oppe, men de øker raskere enn branner på sørligere breddegrader, og de er til stor bekymring for klimaforskerne: Soten og asken fra disse brannene kan lande på isflak og gjøre dem svarte, og dermed vil isen absorbere mer av solstrålene og smelte fortere.

*

Høytlesningen vil være på norsk og finne sted i utstillingen BURN, RAGE, RISE av Apichaya Wanthiang.
Det blir servering av kaffe med chili og sjokoladesmak, og wake me up te med chili og ingefær.

*

David Wallace-Wells er amerikansk journalist som har skrevet mye om klimaendringer. Hans mest kjente verk er The Uninhabitable Earth som ble utgitt i 2019.

*

Mari Oseland (f.1986) er fra Stavanger og debuterte med diktsamlingen Oss i 2018. Hun studerer kunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

*
Foto: Christina Undrum Andersen

*
Arrangementet er støttet av Kulturrådet og Trondheim kommune.
Takk til Heimdal Treningssenter for lån av yogamatter.

Legg til ekstern kalender…