Kind hearts and coronets (1949) på Skatten

Det er en glede å kunne meddele at vi endelig skal få vist vår strøkne 16mm-kopi av tidenes beste gamle engelske film, den svarte komedien “Kind hearts and coronets (1949)”, som forøvrig fyller 70 år i år, kjøpt på filmsamlertreffet i Cleethorpes i august 2018!

Dette føles som en begivenhet, ikke minst fordi det er første gang vi har fått muligheten til og æren av å få gjeste Skatten på Tøyen!

Vi har arbeidet lenge med rettighetene til denne visningen, stor takk til Norsk Filmklubbforbund for deres hjelp!

Dørene åpner kl. 18, da kan du komme og henge. Arrangementet starter kl. 19.

Hvorfor er dette en spesiell visning?
1) Kopien vi har anskaffet er i svært god stand. Filmkopier blir ofte slitt etter mange visninger. Kopier vi viser i klubben er mange tiår gamle.
2) Rettigheter til noen filmer er vanskelig å skaffe. Denne var av de vanskelige.
3) Denne filmen regnes som en av de virkelig store engelske filmene. British Film Institute har rangert denne som den 6. beste engelske filmen gjennom tidene.
4) Alec Guinnes storspiller hele åtte roller i filmen!

Om Oslo FilmrullKlubb

Vi er en filmklubb underlagt Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Klubben ble stiftet i mai 2016 og har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Det er vår oppfatning at å se film analogt gir en rikere opplevelse enn digitalt, samt at analog kino representerer verneverdig kulturhistorie av høyeste bevaringsverdi. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å sette fokus på dette tema og å vise frem den verdifulle kulturarven som har vært vårt land til del i 100 år. Vi ønsker å bevare muligheten for å kunne få oppleve den autentiske kinoopplevelsen, som etter vår oppfatning innebærer det å se på FILM.

Vi har per tidspunkt ikke noe permanent visningssted, men driver en ambulerende virksomhet i Oslo og omegn. Innspill til nye visningssteder mottas med takk. På sikt har vi et håp om at det skal kunne opprettes et nytt permanent visningssted for analog film et sted i Oslo.

Det tas ikke inngangspenger eller selges billetter til våre visninger, men for å delta må en melde seg inn i klubben, som inkluderer medlemskontingent til NFK, noe vi er pålagt at alle deltakere skal ha for å drive lovlig. Pris for medlemskap i Oslo FilmrullKlubb er 100 kroner per halvår.

Legg til ekstern kalender…
#Film