Ildebrando Pizzettis Messa di Requiem

Ensemble Solis ønsker hjertelig velkommen til første konsert i vårt nye “hjem”, Ris kirke. På programmet står musikk av Ildebrando Pizzetti, Kjell Mørk Karlsen og James MacMillan.

Både Pizzetti og Mørk Karlsen opplevde å miste sine livsledsagere brått og uventet, og skrev musikken til sine rekvier kort tid etter tapet. Begge komponistene henter inspirasjon fra den gregorianske sangtradisjonen, presentert i et moderne tonespråk.

Skotten MacMillan feirer 60 år i 2019, og vi framfører tre av hans Strathclyde-motetter. MacMillan er svært opptatt av tidligmusikk, og motettene preges av en blanding av det arkaiske, gammelmodige, sammen med et moderne musikalsk uttrykk. Han benytter seg også av elementer fra skotsk folkemusikk, og integrerer ornamentikk fra denne sangtradisjonen.

Hør opptak fra Ensemble Solis’ forrige konsert! Håper at det kan gi mersmak :) sites.google.com/view/ensem…

Ensemble Solis består på denne konserten av 14 dyktige sangere og dirigeres av Ida Cecilie Holm. Siden oppstarten i 2012 har Ensemble Solis vært et prosjektbasert kor, men fra og med denne høsten starter kammerkoret opp på fast basis og “Pizzettis Requiem” er det faste ensemblets første konsertprosjekt.

Inngang: 200kr / 100kr (student)
Billettsalg i døren og på www.ticketco.events

Konserten er støttet av Oslo kommune

Legg til ekstern kalender…