Home Planet: Welcome Home

Spis middag med en alien!

Isonerne er mennesker som forlot Jorden over 60 år siden, til fordel for en annen planet, og nå er de tilbake – midt i blant oss. Få mulighet til å lære om Isona, deres nye planet, og hjelp dem med å reintegrere i samfunnet igjen, gjennom å åpne opp hjemmet ditt for en felles middag.

Bli med i Home Planet-fiksjonen, ved å invitere en deltaker hjem til huset ditt, for en delvis skriptet middag, og utforsk konseptet kulturell utveksling. Det er absolutt ikke nødvendig å stille med et komplekst, treretters måltid – det som betyr mest er selve møtet. Din(e) besøkende er en Isoner, en alien, og du vil spille rollen som deg selv, en jordboer. Dette blir ikke en forestilling der du kan være passiv publikummer, men et reelt møte, hvor du vil være delaktig og aktiv. Men ikke vær redd, vi vil sørge for at du har all støtten og informasjonen du trenger for å delta fullt ut.

Hvis du ønsker å bli med, skal vi gjøre det vi kan for å sørge for at du får en trygg og hyggelig opplevelse, som tilrettelegges dine behov. Etter at du har meldt deg på som vert, vil en arrangør kontakte deg over telefon eller videochat, for å gi deg informasjon om fiksjonen, konteksten, og besvare eventuelle spørsmål.

Middagen vil finne sted 19. oktober, omtrent mellom 18:00 og 20:00. Frist for påmelding er 14. oktober, klokken 22:00. Du kan melde deg på her.

Welcome Home er et interaktivt arrangement som foregår i løpet av Home Planet. Home Planet er en performance og levende installasjon som foregår kontinuerlig fra 17. til 20. oktober, og hvert enkelt interaktive arrangement som skjer i løpet av performancen tar form som et planlagt møte mellom mennesker fra jorden og de tilreisende fra Isona. Menneskene fra Isona spilles av en gruppe mennesker som deltar i den overordnede performancen, hvor de bor i en bygning i sentrum og utforsker Oslo by og dens kultur. Dersom du kjøper en billett til arrangementet Welcome Home, får du også muligheten til å besøke hovedbasen til de tilreisende fra Isona.

I Welcome Home er det du som er hovedarrangøren: Alt skjer i ditt hjem. Deltakelse vil kreve forberedelse, og du vil få vite alt du trenger for å kunne delta når du ankommer stedet der det vil foregå. Det er ikke slik at du skal fremføre noe foran et publikum, men du (og de andre som kjøper billett) vil være en integrert del av arrangementet og deltar som deg selv, en person fra jorden.

Bidragsytere:
Designerne av Welcome Home is Leïla Teteau-Surel og Nadja Lipsyc.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

Arrangementet kan bli fotografert/filmet for offentlig bruk.

Les mer om Home Planet her.

Legg til ekstern kalender…