Karl Heldal / 26. 10 til 8.11 i S9 Galleri

Maler, arkitekt, viseartist og låtskriver Karl Heldal byr på en minikonsert i forbindelse med åpning av sin utstilling i S9 Galleri. Han får følge av sin datter Emilie Heldal Lidsheim på fiolin.

Han begynte på Frogner tegne- og malerskole i 2013 under kyndig veiledning av maler Vibeke Brøgger Klausen. Her har han fått utvikle maleteknikk og kunnskap som i dag har ført til hans egen tilnærming både hva gjelder teknikk og komposisjoner. I tillegg har han tatt et kurs hos maler Dag Lydersen, vår 2017.

Som bakgrunn har han sin utdannelse i arkitektur med Master ved Oslo Arkitekthøgskole 1976. Utdannelsen, som de første 3 årene foregikk i England ved Portsmouth Polytechnic school of Architecture, ga ham en sterk tilknytning til kunst, og særlig malerkunst innen alle kunstretninger fra det siste århundret. I kombinasjon med hans arkitektbakgrunn har han nå kunnet videreføre sin interesse for malerkunst for fullt som pensjonist.

Maleriene (akryl på lerret) består av figurative elementer som brytes opp av arkitektoniske linjer og former; – en søken etter balanse mellom det figurative/konkrete og det abstrakte,- en lek i farge og form som gir plass for det umiddelbare, med et ønske om at tilskueren skal kunne vandre rundt i bildet.

www.karlheldal.no

Velkommen til vernissage lørdag 26. oktober kl. 15.00 til 17.00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 8. november.

Legg til ekstern kalender…