Nordisk filmhelg

Fredag 25. oktober kl 19.00
Åpningsfilmen av Nordisk Filmhelg er en sjarmbombe av en film.
Vi viser den varme finske komedien Aurora med besøk av hovedrolleinnehaver Mimosa Willamo i samtale etter filmen. Det koster kun 50 kr og inkludert i billetten har du også servering av forfriskninger.

Etter filmen inviteres det til fest i samarbeid med den finske ambassaden og Finsk-norsk kulturinstitutt med finsk fortegn. Velkommen!

Facebook-arrangementet her


Lørdag 26. oktober kl 17.30
Blindsone – fjorårets mest intense norske filmopplevelse, og en makeløs tour-de-force av Pia Tjelta, som vant en Amanda for rolletolkningen sin. «Pia Tjeltas prestasjon er hinsides alt hun har gjort tidligere.» (Aftenposten). Blindsone er den norske kandidaten som er nominert til Nordisk Råds filmpris.

Blindsone vises på Cinemateket for kun 50 kr og med en samtale etterpå med Harald Rosenløw Eeg og Elisabeth Kvithyll, produsenten av filmen!
Facebook-event her


Lørdag 26. oktober kl 20.30
Den eminente dokumentarfilmen Rekonstruksjon Utøya gikk under radaren til mange da den gikk på kino i fjor. Det er synd, for dette er både den klart beste av filmene om 22. juli, og en originalt utført og veldig engasjerende film som skaper stor innlevelse med ekstremt enkle virkemidler. Få med deg denne filmen på lørdag, det tror vi ikke du vil angre på. Det koster 50 kr for en billett inkludert forfriskninger.

Dette er det svenske bidraget til Nordisk Råds filmpris og den tredje filmen ut under Nordisk filmhelg.

Facebook-event her


PS: Vi viser også den danske kandidaten Dronningen og den islandske kandidaten En Hvit, Hvit Dag, men begge disse visningene er desverre utsolgt. En Hvit, Hvit Dag kommer opp på kino 15. november.


Legg til ekstern kalender…