Visning av Systemsprengeren med debatt på Vega scene!

Førpremiere av den nye filmen SYSTEMSPRENGEREN på Vega Scene! Etter filmen blir det samtale i salen med byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og Kari Killén, nestor på Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet.

Visningen er et samarbeid mellom Oslo Pix, Mer Film og VEGA SCENE.

Billetter 👉 HER

Filmen er regissert av Nora Fingscheidt, og er valgt ut som Tysklands Oscar-kandidat. Den har hatt stor publikumsuksess i hjemlandet og vunnet en rekke priser, blant annet i Berlin og beste internasjonale film på Oslo Pix.

SYSTEMSPRENGEREN er en knallsterk film om et skadet barn som sliter, tross gode intensjoner fra både barnevernet og enkeltpersoner. Dette er en respektfull, nyansert og innsiktsfull film vi håper såvel beslutningstagere og politikere, som foreldre, nærstående, barnevernsansatte, psykologer, lærere og alle som jobber med barn med adferdsutfordringer ønsker å se.

Filmens handling:
Benni er ni år gammel tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes raseriutbrudd og tøffe ytre. Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement.

Les mer og se trailer her!

Legg til ekstern kalender…