Fritt Fall: Jon Ole Flø + Guoste Tamulynaite/Ketil Gutvik Duo

Jon Ole Flø
Jon Ole Flø studerte klassisk slagverk i Bergen, Malmø og Berlin. Jon Ole Flø har jobbet med alt fra samtidsmusikk til elektronisk musikk, og har dessuten jobbet som DJ og konsertprodusent de siste årene.

Spiller følgende verker:
Arne Nordheim: Solitaire (1968)
Solitaire er kanskje Nordheims mest kjente elektroniske verk. Det ble skrevet til åpningen av Henie Onstad Kunstsenter og vi kommer til å spille den i en flerkanalsversjon.

Steve Reich: Pendulum Music (1968)
Pendulum Music kan på mange måter beskrives som en lydskulptur. En rekke mikrofoner henger over høytalere som ligger på gulvet. Mikrofonene trekkes tilbake av fire utøvere og slippes over høytalerene som gjør at mikrofonene svinger frem og tilbake over høytalerene i en pendel. Når mikrofonen nærmer seg høytaleren oppstår en feedbacktone og musikken som oppstår er et resultat av prosessen fra mikrofonene som svinger frem og tilbake.

Arne Nordheim: Dodeka (2003)
Dodeka betyr tolv på gresk og er en samling av kortere elektroniske stykker som Nordheim ga ut på begynnelsen av 2000-tallet. De tolv stykkene på Dodeka er i følge komponisten selv blant hans favoritter og inneholder materiale både fra Warszawa-perioden og senere arbeider, ofte mikset sammen på samme spor.

Rolf Wallin: Scratch (1991)
Scratch er skrevet for solo ballong og såpevann. Det finnes ingen noter for stykket, men musikken blir muntlig tradert fra utøver til utøver.

Guostė Tamulynaitė & Ketil Gutvik Duo

Guostė er en Oslobasert musiker som spiller piano og synth. Hun er opprinnelig fra Litauen, men kom i 2010 til Norge for å studere ved Norges Musikkhøgskole. Guostė har en lang bakgrunn i klassisk musikk, men de siste årene har hun utelukkende fokusert på improvisert og egenkomponert musikk.

Gitaristen Ketil Gutvik er en sentral utøver og pådriver i det norske improvmiljøet. Gjennom konsertseriene Gutvik Ukentlig og Fritt Fall, utallige ad hoc konstellasjoner og band som Large Unit, Børre Mølstad Kvartett og The Quintet har han preget den norske improvscenen siden slutten av nittitallet.

Legg til ekstern kalender…