Utstillingsåpning: Head, Hand, Eye

[Bilde]

Menneskekroppen er sentral i Hanni Kamalys kunstnerskap. I “Head, Hand, Eye” synliggjøres måten makt har vært brukt for å kontrollere og umenneskeliggjøre “de andre” sine kropper, som del av en koloniseringsprosess. Tittelen på verket refererer til avkapping av kroppsdeler satt i system av de europeiske kolonimaktene, og hvordan kroppsdelene ble tatt i beslag som symbolske gjenstander på makt og som studieobjekter på europeiske museer.

Kamaly fletter strukturer som forbinder antropologi med politikk og samtidig analyse, hvor fiksjon og historie benyttes til å belyse hvordan vi fortsatt har med oss en rasistisk praksis på kropp og samvær inn i vår egen tid, blant annet med blikk på museenes rolle, gjennom å opprettholde en krenkende praksis i egen samling.

Åpningen finner sted klokken 18, i mellometasjen på Interkulturelt Museum. Hanni Kamalys videoarbeid “Head, Hand, Eye” forbindes i utstillingen til Santiago Mostyns arbeid ”Citizen”. Danseren Luanda Carneiro Jacoel deltar som tredje kunstner på selve åpningskvelden med et utdrag fra sin forestilling “Kalunga”.

Hanni Kamaly forteller om Head, Hand, Eye: vimeo.com/371344034

Legg til ekstern kalender…