Poesifest 2019

Cappelen Damm og Flamme Forlag inviterer til Poesifest.

Nå som nettene blir lange og sjela trenger litt mer lys, velger vi igjen å trekke fram og feire de villeste og veneste og vareste på det litterære gardstunet: poeten. Programmet starter klokka 17.00 og vil vare i rundt tre timer. Du vil få dikt til høytiden og dikt til alle tider, blant flere av årets aktuelle poeter.

Årets festpoet er Naja Marie Aidt, en av Danmarks største samtidsforfattere, kanskje mest kjent her til lands for minneboken Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake, og aktuell på norsk denne høsten med diktsamlingen Poesibok, som kom på dansk i 2008, samme året som Aidt ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Du treffer henne i samtale med Linn Ullmann, i tillegg til at hun også vil lese fra boken.

Fra sine bøker av året leser Morten Wintervold, Tine-Jarmila Sir og Martin Svedman. Desember er som kjent adventstid, og i den anledning vil Sofia Knudsen Estifanos lese Linda Klakkens dikt Jeg venter, mens Alexander Fallo leser egne ventedikt. Og med jula like om hjørnet vil Kjersti Wøien Håland lese fra sin splitter nye julediktsamling Ikkje vekk dei vaksne, hvor også Pauline Östgård spiller sin vakre ”Annerledesjul” og Pablo Neruda er julenisse.

Kvelden avsluttes med en samtale mellom festpoet Naja Marie Aidt og forfatter Linn Ullmann, etterfulgt av en minikonsert med nevnte Pauline Östgård.

Vel møtt!

Legg til ekstern kalender…