When

When er en sjelden fugl i den norske artistfloraen. Ingen andre beveger seg like ufortrødent mellom dadaistisk avantgarde kollasj, utflippa neo-psykedelia, underskjønne popmelodier og et kaleidoskopisk samplebasert sammensurium av globale rytmer og teksturer. Her finnes et tydelig slektskap til kollasjestetikken til britiske Nurse With Wound, som nylig spilte på Henie Onstad som en del av vårt musikalske dada-sideprogram.

When debuterte med Drowning But Learning i 1987 og har siden bygd opp en helt unik diskografi bestående av en lang rekke besnærende utgivelser. Selv om The Black Death (1992), Psychedelic Wunderbaum (1999) og The Lobster Boys (2001) har gått under radaren for mange, er mesterverk-statusen til disse albumene likevel høyst fortjent.

Lederen i When, Lars Pedersen, har vært en sentral figur i Oslos rockeundergrunn siden 1980-tallet. Han er også kjent som tidligere medlem i Andrej Nebbs band Holy Toy og popbandet Last James sammen med Lars Lillo-Stenberg og Haakon Ellingsen. Pedersen har også jobbet med storheter som Ulver. I senere tid har han vært komponist og musiker for Grusomhetens Teater.

I det som blir Whens første konsert på Henie Onstad, loves både nytt materiale og tidligere klassikere, med fokus på bandets mer avantgardistiske instrumentalmusikk.

When opptrer denne gangen i duoformat:
Lars Pedersen: programmering, synth
Nils Arne Øvergård: programmering, gitar

Kjenn din besøkelsestid – det kan bli en stund til neste When-konsert!

Legg til ekstern kalender…