LilleLyd//Februarutgaven

LilleLyd er en (nesten) månedlig happening for spennende musikk litt utenom allfarvei.

AMBITOPIA
Eirik Lie har spilt gitar og bassgitar i flere band, flere sjangre og flere år enn han tør tenke på. Bosatt i Trondheim i mange år, hvor han på 70-tallet spilte 50-tallsrock med Naboens Rockeband (2 album), storbandjazz med Bodega Band (3 album), på 80-tallet blues med Milorg Blues Band. Alle disse med landsomfattende turnéer bak seg. På 80- og 90-tallet jobbet han som komponist og musiker for de fleste av Trondheims friteatergrupper, bl.a. Petrusjka Teater, Magnavox og Teater Visuell, med turnéer både i Norge og utlandet. I 1996 ga han ut en CD, “12 Bilder”, med musikk fra ulike teaterprosjekter og installasjoner.
Under navnet Ambitopia spiller han bassgitar, gjennom delvis hjemmelaget elektronikk, en slags lavmælt ambient (ikke uinspirert av Brian Eno) med opptil åtte loops gående samtidig. Ingenting er spilt inn på forhånd, og med uforutsigbar (og upålitelig) elektronikk vet man aldri hva resultatet blir. Kanskje blir det groovy, kanskje blir det svevende og mystisk, kanskje blir det begge deler.

ALWANZATAR
Alwanzatar er en bemannet romsonde fortapt i kosmisk tåke og sfærenes syrlige sang. På synthesizere fra de siste hundre årene fremføres folkemusikk fra andre planeter. Eneste medlem Krizla spiller theremin, modulærsynth, analoge synthesizere og tverrfløyte gjennom tung båndekko. Alwanzatar har gitt ut en håndfull kassetter siden 2014 samt tre album på Apollon Records. Siste album, “Helsfyr Terminal Ekspress”, kom i 2019. Alwanzatar har spilt hyppige konserter de siste årene i inn- og utland, med stadig nye sammensetninger av elektroniske og akustiske instrumenter.
alwanzatar.bandcamp.com
soundcloud.com/cunt-krizlakh
www.facebook.com/alwanzatar/

AGNES IDA PETTERSEN
Agnes Ida Pettersen jobber som komponist i Oslo. I sitt soloprosjekt remixer hun samples fra egne akustiske verk kombinert med samples fra virkeligheten og kanskje noen softsynter med eget innhold. Mest fordi det er gøy, sier hun, men og for å få frem nye rom og ideer i musikken sin. www.agnesidapettersen.com

ELECTROND
Electrond er Trond Gjellum, trommeslager i progrockbandene Panzerpappa og Suburban Savages. Som Electrond spiller han analoge synther, laptop, perkusjon, ymse elektroniske duppeditter og synger snurrige sanger om alt og ingenting. Dette er pakket inn i et lydbilde der analog varme og det kjølige digitale går hånd i hånd i et musikalsk univers inspirert av alt fra Kraftwerk, Goblin og Tangerine Dream via King Crimson, John Carpenter og Cabaret Voltaire til Nine Inch Nails.
www.facebook.com/ElectrondM…
electrond.bandcamp.com/rele…