nyMusikk Salong: Møt komponisten Stefan Prins

Science fiction eller samtid? Om å komponere for akustiske instrumenter og digitale avatarer.

Den belgiske komponisten STEFAN PRINS arbeider med hvordan teknologi kan ha uante effekter på både musikken og mennesket. Med en bakgrunn som både pianist og elektroingeniør, er han opptatt av teknologiens muligheter for å lage ny musikk, men også teknologiens påvirkning på mennesket. Han er også del av en generasjon komponister der eksperimenter, samarbeid med utøvere og improvisasjon er sentrale verktøy i komposisjonsprosessen.

I nyMusikks Salong «Møt komponisten» vil Prins utdype sitt mål om å utfordre ”scenens” etablerte og trygge rammer; om hvorfor ny musikk må være en kritisk observatør for å ha en fremtid; og om sammenhengen mellom instrument, teknologi og komposisjon.

Cellist INGVILD NESDAL SANDNES fremfører i anledningen hans komposisjon «Ensuite» fra 2012. I dette stykket håndterer Prins spørsmålet om hvordan en kan skape flerstemthet med et enkelt instrument. Heller enn å illustrere flere samtidige musikalske lag, skriver komponisten for ulike fysiske spillemåter, der hver gruppe av handlinger fungerer som stemme.

PROGRAM
Stefan Prins: «Ensuite» (2012) for solo cello – med Ingvild Nesdal Sandnes
- Pause -
Samtale med Stefan Prins og Bjørnar Habbestad, kunstnerisk leder i nyMusikk

Legg til ekstern kalender…