Visning av videoprogram fra Høstutstillingen 2019

[Bilde]
Still fra Sensurert (2017) Video 03:45 min av Elise Nohr.
Fotograf / kilde: Elise Nohr / NBK


I Kafégalleriet vårt i andre etasje vil vi i perioden 18. januar til 6. februar 2020 vise et utvalg fra videoprogrammet til Høstutstillingen 2019.

Kunstnere inkludert i filmprogrammet:

Elise Nohr – Sensurert

Kristian Pedersen – Little Boy

Maren Dagny Juell – Tutorial#13 JOY

Total varighet på filmprogrammet: ca. 14 minutt

Visning av videoprogram fra Høstutstillingen, Statens Kunstutstilling er et samarbeid mellom Norske Kunstforeninger og Statens kunstutstilling, Høstutstillingen. Høstutstillingen ble i 2019 arrangert for 132. gang, og er landets største gruppeutstilling for norsk samtidskunst. I 2020 er det åttende gangen videoverk fra Høstutstillingen blir vist i kunstforeninger rundt om i landet. Dette er er med på å bidra til å gjøre Høstutstillingen til en nasjonal utstilling og at publikum har mulighet til å se kunsten der de bor.


Med filmen Sensurert ønsker Elise Nohr å sette fokus på kroppen sine funksjoner til fordel for utseende. Rundt oss blir kropper stadig sensurert, kommentert og avgrenset, noe dette videoverket gjenspeiler og vil være en motsats til. Humor og lekenhet er virkemiddel kunstneren tar i bruk for å formidle en underliggende budskap.

Elise Nohr (f. 1995 i Bodø) bor i Oslo. Hun er utdannet ved Prosjektskolen (Oslo) og er nå student ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nohr har deltatt på en rekke studentutstillinger og holdt en performance ved arrangementet Elvelangs i fakkellys (Oslo).


Animasjonsfilmen Little Boy av Kristian Pedersener en abstrakt kortfilm som stopper tiden i det atombomben med kodenavn «Little Boy» detonerte på himmelen over Hiroshima, morgenen 6. august 1945. Kunstneren har ønsket å gjenskape det ubegripelige inferno av flammer og varme som oppsto i det øyeblikket bomben gikk av og lyste som en grusom sol over Hiroshima.

Kristian Pedersen (f. 1980 i Fredrikstad) har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen, og arbeider som animatør, formgiver og regissør i Oslo. Filmkatalogen hans inneholder blant annet poesi-filmserien Gasspedal Animert (forlaget Gasspedal, 2010—2014), Bøygen (2016) og Little Boy (2018) – sistnevnte to produsert av animasjonsstudioet Mikrofilm. Filmene har blitt vist på en rekke internasjonale festivalar for film, animasjon og litteratur, fra Japan til Canada. Kortfilmen Little Boy hadde internasjonal premiere under animasjonsfestivalen i Hiroshima, august 2018.


Maren Dagny Juell sin film Tutorial#13 JOY er basert på et format skapt for sosiale medium og YouTube. Teksten som blir lest opp av to 9 år gamle jenter er satt sammen av mange ulike kilder, basert på en type journalistikk som presenterer tidsbruken til CEO’s (bedriftsledere) og råd fra vellykka “time management” foredragsholdere.

Maren Dagny Juell (f. 1976 i Oslo) bur i Ås og har mastergrad fra Chelsea College of Art and Design (London). Hun har hatt separatutstillinger ved blant annet Trafo Kunsthall (Asker), Trøndelag senter
for samtidskunst, PODIUM (Oslo) og Akershus Kunstsenter. Juell har også deltatt på videokunstbiennalen Channels (Melbourne) og i gruppeutstillinger ved Astrup Fearnley Museet og Stavanger kunstmuseum.

Legg til ekstern kalender…