Skriveworkshop: Poetikk – tekst om og som kunstuttrykk

[Bilde]
Foto: Tale Hendnes

Wrap er kjempefornøyd med å invitere til skriveworkshop med Ann-Christin Kongsness i samarbeid med Tag Team Studio. Skriveworkshopen finner sted på Tag Team og er i to økter inkludert lunsj. Tidsramme; varer fra 10.00-15.00.
Ann-Christin Kongsness er en erfaren pedagog med bred kunstnerisk praksis og en unik tilnærming.

Workshopen er åpen for både scenekunstnere, billedkunstnere, andre kunstnere, skribenter, teoretikere.

Pris: 250,- inkludert lunsj
Begrenset antall plasser og påmelding innen 6. februar.
Skriv et kort avsnitt om din bakgrunn og forhold til skriving og send til: [email protected]

Sjangeren poetikk innebærer opprinnelig tekster skrevet av diktere om deres diktning. Poetikken har også blitt tatt i bruk som sjanger av andre kunstnere; tekster som omhandler kunstnerisk arbeid og samtidig er en del av og et uttrykk for det kunstneriske arbeidet. Ann-Christin Kongsness har de siste årene jobbet både teoretisk og utøvende med denne sjangeren innen feltet for dans og koreografi. I denne workshopen vil vi ta utgangspunkt i poetikk som sjanger for å etablere et landskap som favner hele spennet mellom det diskursive og det kunstneriske. Hvilke muligheter kan denne doble funksjonen gi teksten? Hvordan kan det å skrive om eget kunstnerisk arbeid berike et kunstnerskap? Hvordan kan det å tilnærme seg egen skriving som en kunstnerisk praksis berike arbeidet til skribenter, kritikere og teoretikere? Vi vil også se nærmere på hvordan produksjonsvilkår påvirker skriveprosessen ved å være innom ulike situasjoner og format for skriving. Workshopen består av ulike skriveoppgaver, samt deling og samtale rundt disse.

Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, UiS og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved UiO. Hun jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi med base i Oslo. Arbeidet hennes tar form som forestillinger, seminarer, workshops, samtaleserier, tekster og publikasjoner. Av nyere arbeid kan nevnes Skeiv dansekunst – en samtalerekke (2018) i samarbeid med Marte Reithaug Sterud og forestillingen/publikasjonen ABOUT sammen med Solveig Styve Holte (2018/19). Kongsness er redaktør for antologien KOREOGRAFI, gitt ut i 2016 og 2018, sammen med Solveig Styve Holte og Venke Marie Sortland. Hun skriver fast for Dansens Hus og har fått publisert tekster i flere publikasjoner/nettplattformer. Hun underviser i refleksjon/skriving ved Høyskolen for Dansekunst og har holdt skriveworkshops ved Dans5, Praxis Oslo, Kunsthøyskolen i København og Indigo Dance Festival/PAF i Frankrike.

Ann-Christin spiller sin performance lecture, Pointing back, på Wrap Kl.19 samme dag.

Legg til ekstern kalender…