Pointing back - performance lecture av dansekunstner Ann-Christin Kongsness

Foto: Tale Hendnes

Pointing back er en performance lecture av og med Ann-Christin Kongsness. Med et ønske om å til enhver tid bidra med det som oppleves som fraværende, stiller Kongsness spørsmål ved ulike konvensjoner en kunstner forventes å være lojal mot i ulike sammenhenger. Hun reflekterer videre rundt marginale posisjoner innenfor feltene for dansekunst og litteratur (og akademia). Filosofen Hélène Cixous («Coming to writing», 1991), dansekunstneren Yvonne Rainer («Trio A», 1966) og kjønnsteoretikeren Jack Halberstam («Female Masculinity», 1988) fungerer som inspirasjonskilder og gir referansegrunnlaget for Pointing back.

Performance lecture starter klokken 19.00. Dørene åpner klokken 18.00. Åpen bar og kafé til klokken 01.00.

Pointing back ble skapt som en del av ABOUT; en ramme skapt av Kongsness for å undersøke forholdet mellom de teoretiske og utøvende aspektene av et kunstnerisk arbeid. Ved å trekke teori inn i forestillingsrommet, på scenekunstneres hjemmebane, benyttet prosjektet rommets poetiske potensial til å koreografere nye relasjoner mellom teoretiske og estetiske perspektiver og praksiser. ABOUT bestod av to performance lectures: Pointing back av Ann-Christin Kongsness og ÆØÅ av Solveig Styve Holte. ABOUT hadde premiere ved Black Box teater i 2018, og har blitt vist ved Spriten Kunsthall i Skien og Kunsthal Charlottenborg i København, samt i ny versjon ved Dramatikkens Hus i 2019. ABOUT ble nominert til Kritikerprisen for dans i 2018, og består også av publikasjonen Pointing back / ÆØÅ av Kongsness / Holte.

Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, UiS og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved UiO. Hun jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi med base i Oslo. Arbeidet hennes tar form som forestillinger, seminarer, workshops, samtaleserier, tekster og publikasjoner. Av nyere arbeid kan nevnes Skeiv dansekunst – en samtalerekke (2018) og forestillingen Soft Manifesto (2015), begge i samarbeid med Marte Reithaug Sterud. Hun er også med i dragkinggruppa Gutta sammen med Desiree Vaksdal, Lærke Grøntved og Josephine Kylén-Collins. Kongsness er redaktør for antologien KOREOGRAFI, gitt ut i 2016 og 2018, sammen med Solveig Styve Holte og Venke Marie Sortland.

Kunstnerisk konsept, utøvelse, koreografi, tekst: Ann-Christin Kongsness
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Lyddesign: Leo Preston
Grafisk design: Ylva Greni Gulbrandsen
Foto: Tale Hendnes
Produksjon: Ann-Christin Kongsness
Co-produksjon: Black Box teater, FRANK, Dramatikkens Hus
Støttet av: Kulturrådet

Ann-Christin holder også skriveworkshop på Tag Team Studio tidligere på dagen, denne begynner klokken 10.00.

Legg til ekstern kalender…