False Belief

Lene Bergs ferske film er historien om et par som vikles inn i gentrifiseringen av et nabolag i New York, der de opprinnelige beboerne er i ferd med å skvises ut. I 2008 flytter den norske kunstneren Lene Berg til sin partner i Harlem, en svart forlegger, D. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han har blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva?

Dette blir starten på en farlig reise der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjoner han trodde skulle forsvare ham. Men hva bygger Ds overbevisning på? Er han en hverdagshelt eller en idiot som ikke har forstått spillets regler? Vet han ikke at tusenvis av svarte menn daglig sendes i fengsel i USA for ubetydelige overtredelser? Hvordan kunne han tro han at hans erfaring skulle bli annerledes?

Med hjelp av Ds åpenhjertige fortelling, akkompagnert av et rikt visuelt materiale bestående av bevegelige bilder og stillbilder, collager og pappfigurer, rettsdokumenter og Bergs egne ord og observasjoner, forsøker filmen å skape mening i et absurd hendelsesforløp – et forløp som etterhvert får svært alvorlige konsekvenser for paret.

Ved å granske noe som kan se ut som en liten og isolert sak, gir False Belief innblikk i hvordan politi og påtalemyndigheter aktivt brukes som våpen mot minoriteter og uliktenkende i et land som smykker seg med å være deres fremste forsvarere.

[Bilde]

Om Human International Documentary Film Festival:

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter, med mer. Festivalen består av to konkurranseprogrammer og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.

www.humanfilm.no

Legg til ekstern kalender…
#film