Det selvkritiske rom: Vår morbide tilbøyelighet

Besatt av elendighet? Ta turen innom festivalens egen terapitime!

Psykoterapeut Caspar Seip skal hjelpe oss som blir liggende våkne om nettene når HUMAN-festivalen er over.

For hvem er egentlig vi som benker oss i røde plysjstoler for å se verdens elendighet på stort lerret? Hvorfor tiltrekkes vi av vold og død? Har vi en moralsk plikt til å utsette oss for andre menneskers lidelse – og gjør det verden noe bedre?

På terapibenken legger vi HUMAN-festivalens programsjef, Silje Poulsen Viki, som har hulket seg i søvn på hotellrommet etter en tøff dag på filmfestival, irriterer seg over all empatien som fulgte med en barnefødsel og som lurer på hvorfor hun i all verden måtte studere så mye lidelse på universitetet.

Forfatter Kaja Schjerven Mollerin åpner med å forklare oss hva kulturkritiker Susan Sontag mente med at vi alle har slike «morbide tilbøyeligheter.»

Caspar Seip er kjent fra podcasten Guro & Guru – hvor han samtaler med den tidligere TV2-profilen Guro Fostervold Tvedten om livets mange utfordringer.

Om Human International Documentary Film Festival:

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter, med mer. Festivalen består av to konkurranseprogrammer og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.

www.humanfilm.no

Legg til ekstern kalender…