Things in my Mouth av Iggy Lond Malmborg (SE)

Things in my mouth handler om stemmen og hva den forteller oss om mennesket – med alt den har i seg av påståelighet, trøst, lokking og flørting, stønning, babbel, skryt og vitsemakeri, gjentakelser, etteraping, raseri, latter og gråt. Det er bare gjennom stemmen vi kan uttrykke hvem vi egentlig er.

Iggy Lond Malmborg og den estiske skuespillerinnen Rea Lest-Liik tar oss fra språkets laveste til sitt høyeste. Gjennom vitser, sanger, dialog, monolog og poesi – fra uartikulerte vulgariteter til høytravende metafysiske spekulasjoner. Fra vrøvl og grynt til språklig perfeksjon i sonetteformens fengslende skjønnhet, viser de frem teateret som en lekegrind hvor all verden kan manes frem på et lite område i et kort tidsrom. Og er stemmer i ditt øre, som uskyldig gleder seg over å dagdrømme om deg, eller som vil være din hund, og som kan kunsten å bære over avgrunnen.

Både Iggy Lond Malmborg og Rea Lest-Liik er trente filmskuespillere. Iggy har blant mye annet spilt i Broen og Springflo, og Lea i Scandinavian Silence og November, hvor hun fikk pris for beste skuespiller. Hun ble i fjor utropt til årets “shooting star” på European Film Promotion.

“…humoren er med på å halde oppe intensiteten, og når dei tek til å fortelje kvarandre ganske turre vitsar, stort sett bygd på leik med språklege dobbeltydingar, er det berre å gi seg over” (Amund Grimstad, Klassekampen).

Legg til ekstern kalender…