Next Life - Album slippefest

Next Life fra Borgheim startet i 1999 og var det første bandet i verden til å kombinere 8-bits datasynther, såkalte chiptunes, med et metall/hardcore-lydbilde. Resultatet er et hvilesløst metall-uttrykk der vokal er byttet ut med gamle datasynther, og kompleksitet i rytme og melodi er høyst fremtredene. En slags innovasjon av det kaotiske hardcore-lydbildet som utviklet seg mot slutten av 90-tallet gjennom band som The Locust og Converge.

Next Life slipper i August et nytt album, Guru Meditation, som er gruppens fjerde hel-album og den tredje utgivelsen der trommeslager Anders Hangård (NoPlaceToHide, Nidingr) er medvirkene. Albumet ble skrevet av gitarist, video- og lysdesigner Hai Nguyen Dinh, utdannet ved Statens Kunstakademi, i Brest, Frankrike, 2019 og spilt inn av Hans-Petter Lund på Tolvsrød, 2020. Alle musikkvideoer og bilder knyttet til albumet er spilt inn og produsert/tatt på Borgheim på Nøtterøy. Albumet kommer ut på selskapet Fysisk Format den 21. August.

Next Life har spilt over 200 konserter i Europa og USA siden oppstart, deriblant sammen med Meshuggah, Mayhem, Zeni Geva (J), på Donau Festival, Roskilde Festival og flere ganger på Slottsfjell Festivalen. De er kjente for sitt presise live uttrykk der video, lys og utøvere bokstavelig talt er datasynkronisert. Sylskarpt. Må oppleves!

Support: Alcojulio Iglesias (punkrock, Tønsberg)

Albumet
Liten omtale

Legg til ekstern kalender…