Scott Henderson Trio

[Bilde]

Line-up:
Scott Henderson: gitar
Archibald Ligonniere: trommer
Romain Labaye: bass

Prisbelønte Scott Hendersons imponerende arbeid gjennom årene som bandleder av gruppen TRIBAL TECH, bandleder for sin egen banebrytende trio, og sidemann til noen av de fremste jazzartistene i deres generasjon (inkludert storheten Joe Zawinul), har resultert i at han er blitt en av de fremste musikalske profilene innenfor jazz og blues.

Det er få som kan gjøre det Scott Henderson gjør, når han beveger seg fra det eksplosive gitarspillet til Hendrix og Stevie Ray Vaughan over på de harmoniske høydene til Herbie Hancock over bare noen få barer. Henderson har spilt sammen med storheter som fiolinist Jean-Luc Ponty, bassisten Jeff Berlin, Weather Report’s Joe Zawinul, og var den originale gitaristen til Chick Corea Elektric Band.

I tillegg til å være en gitarist og komponist i verdensklasse, har Scott Hendersons slående vakre tone evnen til å blande blues, rock, funk og jazz, som skaper en sjelfull og unik stemme på gitaren. People Mover, Hendersons nyeste og mest gjennomførte arbeid som bandleder, er en trio-plate som for øyeblikket spilles live av bandet hans med Archibald Ligonniere på trommer og Romain Labaye på bass. Trioen har turnert over hele verden, og 19.november er det Oslo og Cosmopolite som står for tur.

Legg til ekstern kalender…