AVLYST: Beethoven Band

Oppdatering 21.5:
Kjære publikum,

Selv om Oslos konsertscener nå sakte begynner å åpne igjen, må vi beklageligvis meddele at konserten med Beethoven Band 9. juni avlyses. Det blir dessverre for vanskelig å avholde et såpass stort prosjekt for kun 20 publikummere, som vi allerede har solgt mange flere billetter til.

Billettkjøpere vil kontaktes og får sine billetter refundert.

Takk for tålmodigheten!

Hilsen fra nyMusikk og Parkteatret

Oppdatering 15.2:
Konserten 19. februar må flyttes pga restriksjoner på arrangementer i Oslo. Det har ikke lykkes oss å finne en ny dato som passer for alle involverte. Vi har derfor flyttet konserten til Parkteatret med ny dato 9. juni. Arrangementet blir uten Paal Nilssen-Love (info om ny konsert med PNL kommer på nymusikk.no). Billettkjøpere er kontaktet.
___

Tre ting på en gang: samtid, jazz og Beethoven!

Samtidskomponist Nils Henrik Asheim har fått med seg et topplag innen jazz og impro til en radikal remake av Beethovens «32 variasjoner for piano i c-moll».

Konsertstart: 19:30
Dørene åpner: 18:30

Beethoven Band. Foto: Carsten Aniksdal.

Asheims Beethoven Band

Ludwig van Beethoven ble født for 250 år siden. Kan ideene hans fortsatt være radikale?

Nils Henrik Asheim presenterer en total remake av Ludwig van Beethovens verk «32 variasjoner for piano i c-moll». For denne ambisiøse oppgaven har komponisten tatt med seg med seg fem av Norges fremste musikere innen jazz og improvisasjonsmusikk: Øystein Moen, Ståle Storløkken, Stian Westerhus, Lars Horntveth og Erland Dahlen. Sammen oversetter Beethoven Band den gamle musikken til et nytt språk.

“Målet er å ta Beethovens musikk tilbake til stadiet da ideene enda kan formes, bli gjenstand for oppfinnelse, tankestrøm og kroppsliggjøring” sier Asheim. Det arbeides med musikkens typiske karakteristikker som hastighet, temperament, hamring, hjertelighet, overdrivelse, alt for å vise musikkens potensiale til stadig å endre seg.

Beethovens eget instrument, flygelet, er motoren også i komposisjonen. Fra scenens midtpunkt spilles fragmenter av originalverket, som i denne versjonen eksploderes til én times kaleidoskopisk overdådighet.

Besetning:
Øystein Moen, synthesizere
Ståle Storløkken, orgel og elektronikk
Stian Westerhus, gitar
Lars Horntveth, bass, pedal steel
Erland Dahlen, slagverk
Nils Henrik Asheim, piano / kunstnerisk ledelse

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

Legg til ekstern kalender…