Julegaver til rusavhengige og hjemløse

Desember banker straks på døra, men i år blir det en annerledes jul for oss alle. Covid-19 rammer ikke bare julefeiringene i de tusen hjem. Det rammer også våre rusavhengige og hjemløse medborgere.

Blå Kors Kontaktsenter vil gjerne holde på tradisjonen med julegaveaksjonen, og håper at mange mennesker nok ei jul vil bidra med julegaver til vanskeligstilte. I år mer enn noen gang, håper vi å nå ut til ekstra mange. Det er nemlig slik at faste årlige arrangementer som Alternativ jul med sine 2500 gjester og Oslo kommunes julebord for gatefolk utgår. Mange mennesker går derfor inn i juletiden med et langt dårligere tilbud enn vanlig.

Vi vil i år utvide vårt tilbud slik at enda flere kan få en god julefeiring hos oss. Målet er å holde åpent lillejulaften, julaften, 1. juledag og 2. juledag, i tillegg til de dagene vi normalt sett holder åpent. På denne måten kan vi gi om lag 320 vanskeligstilte en god opplevelse i jula, samtidig som vi klarer å holde oss innenfor eksisterende smitteverntiltak. Håpet er å kunne dele ut julegaver til alle de 320 gjestene – det er 200 flere gjester enn vi har betjent tidligere år.

Grunnet omstendighetene kan du i år gi din gave via VIPPS 640797, så kan vi ta oss av handlingen. Alle gaver som kommer inn til dette nummeret innen 18.12 vil gå til julepresanger.

Vi tar imot gaver hver dag 08.00-13.00 til og med fredag 11.12. Vi holder til på toppen av trappen mellom Mariboes gate 6 og 8 (mellom Melahuset og Melakafeen).
Tips til gaver: ullundertøy, ullsokker, skjerf, lue, genser, votter, jakke etc. Men for all del; det er lov til å være kreativ. Vi har en høy andel menn og en liten andel kvinner blant gjestene våre. Merk gjerne gavene med kjønn og størrelse. Vi setter stor pris på om du kan feste en post-it-lapp med informasjon om gavens innhold slik at vi kan sortere rettferdig før julefesten.

Det er hyggeligst å få ubrukte julegaver, og vi foretrekker derfor nye gjenstander.

I år kan vi dessverre ikke tilby gløgg og julekaker til dere som møter opp. Jeg får heller forsøke å tilby doble porsjoner i 2021.

Ønsker dere alle en strålende desember!

Legg til ekstern kalender…