Submerged Portal

Kunstplass Contemporary Art [Oslo] // Akersgata 1, 0158 Oslo
Utstillingsperiode: 12. – 20.desember 2020 – 6.-17. jan 2021 (stengt i julen)
Kunstnere // Kristin Bergaust / Randi Nygård / Elin T. Sørensen / Tanja Thorjussen / Elly Stormer Vadseth
Kurator // Vibeke Hermanrud / Kunstplass
Digital omvisning: Har du ikke anledning til å besøke Kunstplass i Oslo? Ta kontakt så avtaler vi tidspunkt for en 5 til 30 minutters digital omvisning i utstillingen på Skype, Messenger eller Zoom.

Inspirasjon til denne utstillingen er hentet bl.a. fra Astrida Neimanis’ hydrofeminisme og boken «Bodies of Water». Hydrofeminismen tilbyr oss en ny innfallsvinkel – eller portal om du vil – til å tolke økologisk etikk og interseksjonalitet. Gjennom et tverrfaglig samarbeid, og med utgangspunkt i erfaring fra Oslofjorden, har vi tatt tak i disse vanskelige og sammensatte problemstillingene.

Med video, tegning og installasjon gjenspeiler Submerged Portal fem interdisiplinære kunstneres forhold og omsorg for miljøet og vannet som knytter oss sammen:
- Kristin Bergaust er kunstner, forsker og pedagog som tar oss med på en kunstnerisk forskningsekspedisjon i Oslofjorden.
- Elly Stormer Vadseth glir i takt med brennmaneter i sin performancevideo Sensate Drifter(s) rett utenfor sitt hjemsted på Nærsnes i indre Oslofjord.
- Randi Nygård har vendt tilbake til sin barndoms isbre, Folgefonnen, og laget frottager (kulltegninger) av isen. Isen er et arkiv som forteller historier om vårt miljø og klima.
- Kunstner og landskapsarkitekt Elin T. Sørensen viser oss den tidløse skjønnheten til øresneglen i en video laget i samarbeid med arkeolog Petro Keene fra Sør-Afrika.
- Tanja Thorjussens omsorg og respekt for alle skapningene i havet og naturen gjenspeiler seg i hennes tegninger og kunstverk.

For mer informasjon om utstillingen og kunstnerne, last ned utstillingskatalogen på engelsk HER. Katalogen er bygget opp som en liten antologi med kunstverk, dikt og tekster som på forskjellig vis omhandler vann og feminisme.

Legg til ekstern kalender…