NY DATO: Slippkonsert: Gro-Marthe Dickson & D-lovely / Krøsset

Vokalist Gro-Marthe Dickson har siden 2017 tolket og gjendiktet til norsk tekstene til Porter, og i april 2019 ga de ut plata “D-lovely // Uten deg”, på AMP Music & Records.

22. januar kommer gruppen med sitt andre album på samme label, kalt «Fornemmelsen av hjemland». Her har Dickson gått bort fra gjendiktning og tolking og heller laget originale tekster til Cole Porters melodier, fortsatt på norsk. Med nye tekster kom også nye musikalske idéer, albumet er et produkt av et ønske om utvikling og modning.

Bandet har tatt et par steg vekk fra den tradisjonelle jazzen, men det kan fortsatt høres et ekko av den. Arrangementene er lyttende og respektfulle, og plata som helhet er en smeltedigel av groove- og riffbaserte låter med en variert stabel tekster som venter på å bli oppfattet av lytterens ører.

Tor Hammerø skrev i sin anmeldelse i Nettavisen om «Uten deg» (des2019):
“Jazz og improvisert musikk dreier seg i stor grad om å sette sitt eget bumerke på musikken – å få frem noe høyst personlig. Sjøl om Dickson tar for seg et relativt tradisjonelt materiale så har hun så avgjort makta å gjøre det på et vis ingen andre har vært i nærheten av. Når hun så har kledd tekstene med sin varme stemme og et særdeles empatisk komp, så har Cole Porters univers fått en ny introduksjon til et norsk publikum som det bare er å glede seg til og glede seg over.”

Stein Styve i Lierposten skrev også om bandets konsert i Lier i februar 2019:
«Er det for tidlig å utrope årets kuleste konsert?»

Legg til ekstern kalender…