Wrap ønsker alle velkommen til Søndagskrydder førstkommende Søndag, streames- matkurs, konsert/visning og samtale om fremtiden for gjenbruk

*Wrap ønsker alle velkommen til Søndagskrydder førstkommende Søndag 21 mars Live streamed here: youtu.be/r1GE2OOm9DE
*

English below

Kl. 12:00 Lag gourmet Chiken Tika Masala med Shruti (se liste av ingredienser lengre nede i teksten om du vil koke samtidig som Shruti)
Kl. 14:30 Sonisk Selskap med ImproLaBergen (dans og musikk i high-tech sosialdistansert bonanza)!
Kl 15:00 Samtale om fremtiden for gjenbruk i Byggebransjen og i scenekunstproduksjon.
Velkommen til matkurs med Shruti Manish Karkhanis fra hjemmelaget fra hjemlandet, samtale mellom Svein Egil Dagsland, daglig leder Norsk Riving AS og Silje Sandodden Kise, konsert og danseimpro med Sonisk Selskap i samarbeid med ImproLaBergen
Vi kan ha et lite publikum tilstede, det er dessverre fullt, MEN du kan få med deg hele programmet digitalt!
Utøvere på konsert/visning:
Carlos Enrique Salinas Arana – Andeanske fløyter & pan fløyter,
Stian Brungot – Bass, Linn Merethe Myrtveit – Vokal, Kjetil Hana – Marimba, perc og guitar, Hades Heriberto – Cubansk percussion og Nils Are Drønen – trommer
Dansere fra ImproLaBergen – Roskva Yasmin Andersen, Lilian Maria Bjertnes, Ewa Lorenc, Rita Maria Farias Munoz, Brita Grov, Monica Reksten og Ine Terese Hogstad.

I*ngrediiense-liste til Tikka Masala og mer informasjon om prosjektet:*

For the chicken / paneer tikka:
Half a fresh lime,
Cubed bell peppers and onions
Chicken 400 g boneless ( preferably chicken thigh fillet)/ 400 g paneer
2 tablespoons Turkish/greek yoghurt
OR 2 tablespoons natural yoghurt + 50 ml fresh cream
2 tablespoons ginger garlic paste
1 tablespoon mustard oil
1 teaspoon salt
2 teaspoons kashmiri chilli powder
1/2 teaspoon turmeric powder
1/2 teaspoon extra hot chilli powder (optional)
1 teaspoon chaat masala
1 teaspoon garam masala
1 teaspoon dry roasted chickpea flour

For the green chutney to serve with chicken/paneer tikka as an entrée:
1 cup fresh coriander leaves + stalks
1/4 cup fresh mint leaves
1 green chilli
1/2 lime squeezed
1/2 teaspoon cumin seeds
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar

For the jeera rice:
2 cups aged basmati rice
Water for soaking
1 tsp cumin seeds
1/4 tsp asafoetida
1 teaspoon salt
1 tablespoon Oil or ghee
4 cups boiling water for cooking

Kitchen equipment:
Grill pan
Heavy bottom pan/pot
Strainer
Oven or charcoal grill
Charcoal pieces (to add smoky flavor)
Skewers (if you also want to enjoy the chicken as an entrée)
*
Mer om prosjektet og involverte:*
Shruti Manish Karkhanis flyttet til Bergen fra Mumbai, og har startet sin egen bedrift, @hjemmelaget fra hjemlandet hvor hun lager fantastisk autentisk mat fra India. Man kan nyte maten til Shruti blant i kafeen i Nygårdsparken og på Søndagskrydder! Shruti tilbyr også kurs og catering.
Svein Egil har jobbet med riving av bygg i mange år. Wrap er tuftet på en interesse for gjenbruk, deling og bærekraftig felleskap, noe som har ført oss inn i ulike samarbeid, bl.a med Svein Egil Dagsland, daglig leder for Norsk Riving AS.
Silje Sandodden Kise er scenograf med bred erfaring fra mange ulike scenekunstproduksjoner både i det frie feltet og i institusjonell sammenheng. Hun er opptatt av, og engasjert i miljø og bærekraft, både på personlig og yrkesmessig plan, noe som førte til research-prosjektet Bærekraftig Scenografi i samarbeid med Hege Pålsrud og Norske Scenografer i Creo.
Sonisk Selskap samler sammen musikere i nye konstellasjoner, i et støttende og inspirerende miljø, og utfordrer dem kollektivt til å generere nytt musikalsk materiale gjennom improvisasjonsstrategier lagt frem av utvalgte ledere som åpner for unike opptak, konserter og opplevelser.
En ny leder, heretter kalt en ‘’Sonisk Sjeriff’‘, blir utvalgt til å lede hver kunstneriske arbeidsperiode. Arbeidet deres går ut på å definere ønskelig musikksjanger, invitere passende musikere, forberede hver samling iløpet av den aktuelle perioden og lede disse samlingene i samarbeid med en passende lydingeniør og tekniker.
’World Grooves’ er det musikalske temaet i denne første iterasjonen fra Sonisk Selskap. Leo Preston er utnevnt til Sonisk Sjeriff denne gangen og han vil lede samlingene og post-produksjonen. Preston er musiker, låtskriver, dramatiker og teatermaker.
Musikerne som er med på denne første iterasjonen er Carlos Enrique Salinas Arana – Andeanske fløyter & pan fløyter,
Stian Brungot – Bass, Linn Merethe Myrtveit – Vokal, Kjetil Hana – Marimba, perc og guitar, Hades Heriberto – Cubansk percussion og Nils Are Drønen – trommer.
Den utvalgte lydingeniøren for ‘World Grooves’ er Paal Rasmussen. Han studerte musikkteknologi og produksjon hos det som for tiden kalles London Metropolitan University, og ledet et kommersielt lydstudio i Asker.
Samarbeidet med ImproLaBergen inviterer dansere som er medlemmer av lab’en til å improvisere til konserten. Individuelle dansere vil innta hver sine egne rom rundt omkring på Wrap. Dette kunstneriske valget er delvis inspirert av nåtidens sosiale distansering, og blir gjort mulig med bruk av avansert lyd og video -nettverksteknologi (ikke over internett) som lar danserne reagere til musikken i realtid og bli projisert på en skjerm bak musikerne på scenen.
En koreograf eller danser blir også invitert av Wrap til å legge en plan, et utgangspunkt, partitur eller retning for disse improvisasjonene. Under ‘World Grooves’ konserten er det Veronica Robles Thorseth som innehar denne oppgaven. Hun skal lage et partitur inspirert av refleksjon rundt ‘’den tenkende kroppen’’ og verkene av den viktige dansepedagogen og kunstneren Gill Clarke (UK). Danserne som deltar er Roskva Yasmin Andersen, Lilian Maria Bjertnes, Ewa Lorenc, Rita Maria Farias Munoz, Brita Grov, Monica Reksten og Ine Terese Hogstad.
Søndagskrydder er støttet av Åpne Dører 2020 – Bergen Kommune – Fagavdeling Kunst og Kulturutvikling og Arrangørstøtte – Kulturrådet.

Wrap
Stiftelsen History Disposal Unit
Møllendalsveien 58
5009 Bergen

- 12.00 Online cookery course from the kitchen at Wrap with Shruti Manish Karkhanis
- 14.30 Concert with Sonisk Selskap and dance by ImproLaBergen. The concert will be streamed live.
- 15.00 Streamed talk between Svein Egil Dagsland, leader of Norsk Riving AS og Silje Sandodden Kise. 

Let’s spend our Sunday afternoon together through the cables of cyberspace!We’ll begin by making our own truly gourmet chicken tikka masala with Shruti Karkhanis of Hjemmelaget fra Hjemlandet.

By the time you’ve got your chicken tikka on the table (in front of the TV) it will be time for the grand high point – at 14:30 you can watch and listen as 7 of the best and most adventurous musicians in Bergen jam to the theme of “World Grooves” in Wrap’s AV Lab, accompanied by 7 dancers from ImproLaBergen using state-of-the-art technology to interact from different rooms throughout Wrap in real-time.
This will be streamed to you by a wonderful team of 7 high-tech experts and nerds, in the highest possible quality!
While you do the dishes, you can listen to an interview in which one of Bergen’s most sought after set designers, Silje Sandoden Kise talks about new insights into the culture of industrial re-use and recycling of materials with Svein Egil Dagsland, who leads the demolition firm Norsk Riving AS.

Søndagskrydder is a series of Sunday matiné events that aims to be a platform for artistic experiments and interdisciplinary art, all within a relaxed sociable and inclusive framework including cooking courses, activities for kids, and talks and discussions that seem relevant and current for our time and situation. The concept is being continually adapted to work within infection control guidelines during the pandemic.

Cookery Course – Shruti KarkhanisVocals – Linn Merethe MyrtveitBass – Stian BrungotFlutes – Carlos SalinasMarimbas, Perk & Guitar – Kjetil HanaCuban Percussion – Hades Heriberto Hernandes RodriguezDrums – Nils Are DrønenMusical Director & Guitar – Leo PrestonSound Engineer – Paal RasmussenAssistant Sound Technician & Hyggene – Suzanne StarrDancers:Roskva Yasmin AndersenLilian Maria BjertnesBrita GrovIne Terese HogstadEwa LorencRita Maria Farias MunozMonica RekstenScore for improvisation – Mai Veronica Lykke Robles ThorsethCameras:Øystein NesheimNils NesseTara CatherallStefan WittsHead of Streaming – Jonas SkarmarkHead of Internal Video Networking & Projection Mapping – Andreas Lassen