KJære G-d / prøverommet på Cornerteateret

Enkeltmannsforetaket av daglig leder Ole Mads S. Vevle utfører en prøveommet* av monologforestillingen KJære G-d.

På scenen: Et Jeg henvender seg i bønn/samtale til Gud, et Du. Og hvor Jeget befinner seg i skjæringspunktet, eller skjærsilden om du vil, mellom et religiøst og et sekulært verdensbilde, tvil og tro, hellig overbevisning og radikal nihilisme, ytre høyre og ytre venstre, det begripelig og det ubegripelige, det eviggyldige og det dagsaktuelle, mellom et ønske om å bevare det bestående og å rive ned absolutt alt.

Det er et uttalt mål med denne forestillingen å utforske våre forestillinger om hvem vi er, hvor vi kommer fra, og om Den Ytterste Virkelighet. Ved hjelp av enkle, men virkningsfulle dramaturgiske grep, presenteres to parallelle, og gjensidig utelukkende, virkelighetsforståelser. Samtidig blir publikum presentert for blant annet bibelhistorie, teologi, eskatologi, kosmogoni og kosmologi, evolusjonsteori, og toneangivende teorier om religionenes opphav, sammen med noen av vår tids mest betente spørsmål.

Arbeidsvisningen er et samarbeid mellom Prøverommet og Dramatikkens Hus. Utarbeidelsen av forestillingen er støttet av Dramatikkens Hus, Norsk kulturråd og Bergesenstiftelsen.

Ole Mads S. Vevle bio:

Vevle var en sentral performancekunstner på 2000-tallet og han markerte seg nasjonalt og internasjonalt med sine sterke tekster. Etter et kunstnerisk fravær på over 10 år gjorde han et oppsiktsvekkende comeback i februar 2020 med monologforestillingen ka?TARSIS!.I tillegg til kunstfaglig utdannelse har han en bachelorgrad i litteraturvitenskap og en mastergrad i religionshistorie.

*prøverommet is BIT Teatergarasjen’s autonomous sidekick, a programme that moves between venues, galleries and other places around Bergen. this concept provides an opportunity for new voices, new material, thoughts and ideas to be tested out in an informal and dynamic alternative to the permanent institutions in Bergen. it’s existed alongside BIT Teatergarasjen’s seasonal program since 1998, always searching for the latest developments in the underground of Bergen’s art scene.

fotokreditt: Judy Sirks Vevle

Legg til ekstern kalender…