Skrivekurs BJARTE BREITEIG

Breiteigs filosofi er at alle, uansett nivå, kan hjelpes til en større bevissthet rundt egen skriving. Dette er ikke et kurs for deg som søker kjappe triks for «hvordan skrive en bestselger», men for deg som vil lære mer om den fascinerende prosessen det er å forme i skrift det som ligger deg på hjertet, og hvordan teksten virker og mottas i en leser. Hver kveld ser vi nærmere på en side ved skrivehåndverket – perspektiv, dialog, struktur etc. – og belyser det med eksempler fra litteraturen. Vi fokuserer på skjønnlitterær prosa: roman, novelle og kortprosa. Det vil bli gitt skriveøvsler og noen hjemmeoppgaver. Den viktigste delen av kurset er gjennomgang av deltakernes egne tekster, og samtalene som oppstår rundt dem.

Ved påmelding leveres en arbeidsprøve på 2-5 sider. Legg også ved noen linjer om deg selv, hvem du er og hva du skriver eller ønsker å skrive.
Tekst og spørsmål sendes til: [email protected]

Om kursholderen:
Bjarte Breiteigs har gitt ut tre kritikerroste novellesamlinger Fantomsmerter, Surrogater og Folk har begynt å banke på. Hans første roman Mine fem år som far vakte stor oppsikt og høstet svært gode kritikker da den kom i 2014. Denne høsten kommer romanen Tøyeneffekten. Breiteig har undervist i kreativ skriving både ved Skrivekunstakademiet, Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og han har vært leder for Aschehougs forfatterskole.[Bilde]

Legg til ekstern kalender…