Skolen ved havet (Oslopremiere!) + Bortebane med samtale om barnedokumentar

Velkommen til visning av Skolen ved havet og Bortebane på Saga Kino 01.september kl. 17:30!

Vi viser kortdokumentaren Skolen ved havet (Solveig Melkeraaen) og Bortebane (Line Hatland) i samme forestilling. Etter visningen snakker regissørene om hvorfor og hvordan de arbeider med dokumentar for barn og unge. Samtalen ledes av Einar Aarvig.

Begge filmene er tatt ut til årets utgave av den nordiske festivalen Nordisk Panorama.

Skolen ved havet har blitt vist på den største festivalen i Nord-Amerika for dokumentarfilm, Hot Docs, den har vunnet pris i Polen og skal på en rekke internasjonale festivaler utover året.

“Thorvin og Tilde går i første klasse på Strengelvåg skole, men nå skal skolen legges ned. Tilde får vondt i magen når hun tenker på nedleggelsen og Thorvin lurer på hva som skal skje med lekekjøkkenet.

Skolen ved havet skildrer sentraliseringsdebatten sett gjennom barns blikk."

Bortebane er nominert til Amanda for beste barne- og ungdomsfilm, den hadde nylig premiere på den eldste barnefilmfestivalen i verden, Giffoni i Italia, og skal i høst ut på både festivaler og tv i flere land. Den er også dubbet til tysk for barnekanalen Kika.

“Vennskap, flørting, spenning, seire og tap – Norway Cup setter ungdommene på prøve også utenfor fotballbanen.
Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil. Vi følger dem gjennom kvalifisering, lette og vanskelige kamper, i møte med urettferdige dommere, masete foreldre, nye venner og kanskje en flørt.
Feelgoodfilm fra Norway Cup om vennskap, fotball, sursøtt godteri og en opplevelse for livet!”

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…