Kampenjazz Sesongstart: Jan Martin Gismerviks Balconies

Foto: Guoste Tamulynaite:

Har du studert et lite støvkorn på en vannflate i mikroskop? Sett dets Brownske bevegelser? Molekylers uendelig mange ørsmå og usynlige bevegelser fører til at støvkornet danser omkring, fram og tilbake. Det bittesmå skaper store endringer.

I 2020 ble perkusjonisten Jan Martin Gismervik tildelt Sildajazzprisen. I Haugesund urframføres 12. august den nye musikken han har skrevet. Bare tre uker seinere kommer Jan Martin Gismervik til Kampenjazz med sin musikk og sin utvalgte sekstett.

Prisvinneren ønsker i verket å jobbe med klanger, teksturer og gester som kan uttrykkes av alle instrumentene, men med forskjellige uttrykk og karakteristika. Med det blir variasjon i musikken skapt av instrumentenes forskjellige gjengivelser av ulike klanger og farger. Musikken kan dermed oppleves som stillestående, men der dynamikken skjer i det små, i detaljene.

Kanskje som en skulptur av is eller snø, som smelter i sola. Eller som ilden i et bål, som støvkornet på vannflaten. På overflaten tilsynelatende det samme fra øyeblikk til øyeblikk, men i det små med evig forandring. I det små; intrikat, komplekst og uendelig bevegelig. I det store; konstant og langsomt endrende. Bittesmå bevegelser kan til sammen skape store endringer.

Liten tue kan velte svært stort lass!

Legg til ekstern kalender…